Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Prezident Bush navrhuje pro rtuť zavedení podobného tržního systému, jakým se v USA podařilo snížit emise uhlíkových plynů. Ekologičtí aktivisté oponují, že rtuť je jed, k jehož eliminaci z životního prostředí je třeba přijmout přísné emisní limity.
Jádrem problému je rtuť obsažená ve zplodinách z uhelných elektráren. Předchozí administrativa navrhovala snížit emise rtuti do roku 2008 o 90 %, Bush cíluje restrikce na dosažení pouze 70procentního poklesu.

Moraviapress Břeclav splnila jako jedna z prvních tiskáren v ČR požadavky dvou mezinárodních norem. Garancí kvality produktu je ISO 9001:2000 a o šetrném vztahu k životnímu prostředí vypovídá splnění normy ISO 14001:1996.

Motokrosaři jezdící mimo schválené tratě v chráněné krajinné oblasti se začali objevovat už před několika sezónami stejně jako v zimě jezdci na sněžných skútrech.
\"Víme o několika místních vyznavačích tohoto sportu, kteří si udělali malé motokrosové tratě. Bohužel se ale začínají objevovat i skupiny projíždějící se přímo po stezkách v lesích chráněné oblasti,\" uvedl mluvčí Správy CHKO ve Žďáru nad Sázavou Jaromír Čejka. Ochránci přírody ale nemají prakticky žádnou možnost, jak podobné výtečníky chytit.
\"Pokusili jsme se je zastavit a situaci jim vysvětlit, ale pochopitelně se to nepodařilo, prokličkovali mezi stromy a ujeli,\" postěžoval si Čejka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů