Čtvrtek, 28. března 2024

Aurora dokáže lépe zužitkovat sluneční energii

Aurora dokáže lépe zužitkovat sluneční energii
Na mezinárodním veletrhu Intersolar 2004, který proběhl koncem června v německém Freiburgu, se poprvé oficiálně představila nová řada fotoelektrických měničů (PV) Aurora společnosti Magnetek. Tato zařízení mění stejnosměrný proud (DC), vyráběný v solárních panelech, na užitečnější proud střídavý (AC), kompatibilita s veřejnou elektrickou sítí umožňuje novému měniči zajišťovat dodávky elektrické energie do veřejné i místní sítě.

Podle obchodního ředitele společnosti Magnetek pro alternativní zdroje energie Marka Hauga, měniče Aurora představují pokrokovou technologii pro užití v energetickém průmyslu, která nabízí vlastní softwarové algoritmy a obvody, umožňující získávání střídavého proudu ze solárních panelů za jakýchkoli světelných podmínek. Je navržen a postaven podle nejmodernější technologie tak, aby odpovídal životnosti solárního panelu, k jeho přednostem patří i jednoduchá instalace, kompaktní rozměry, nízká hmotnost a zejména vysoká účinnost a spolehlivost.

Řada nových fotoelektrických měničů zahrnuje šest základních modelů: dva pro vnitřní prostředí, dva pro vnější prostředí a dva pro vnější prostředí s vysoce kvalitní izolací. Všechny umožňují získávat velké množství energie (např. provedení s vysokou izolací představuje 3600W výstupní energie ze zařízení o rozměrech pouhých 41 x 32 x 22 cm), a to i při velmi proměnlivém počasí.

Kompletní řada Aurora bude k dispozici do konce letošního roku. Firma také spustila nové internetové stránky www.alternative-energies.com, které představují řadu Aurora a jiná zařízení pro alternativní energii, jako jsou zdroje pro větrné turbíny či palivové články.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů