Úterý, 23. dubna 2024

Na předsedu strany budou v září kandidovat Beránek a Štěpánek

Na předsedu strany budou v září kandidovat Beránek a Štěpánek

Ve Straně zelených vrcholí přípravy na zářijový sjezd, na které proběhne mimo jiné i volba předsednictva SZ. Funkci předsedy strany bude obhajovat předseda Jan Beránek, jeho protikandidátem bude předseda pražské krajské organizace Petr Štěpánek. Jan Beránek má v tuto chvíli podporu 5 krajských organizací (jihomoravské, olomoucké, hradecké, plzeňské a karlovarské), Petr Štěpánek 4 organizací (jihočeské, středočeské, ústecké a také  karlovarské).

 

O podpoře kandidátů na členy předsednictva zatím jednalo osm krajských konferencí. Jako první se konala krajská konference v Olomouci, která na předsedu Strany zelených nominovala Jana Beránka (poměrem hlasů 10 pro : 0 proti : 6 se zdrželo). Delegáti nejsilnější, jihomoravské krajské organizace Strany zelených do funkce předsedy SZ podpořili také stávajícího předsedu zelených Jana Beránka. (V  hlasování krajské konference v Brně získal Jan Beránek 22 hlasů,  druhý kandidát na předsedu, kterým je Petr Štěpánek, získal 9 hlasů a nominován nebyl.) Krajská konference v Plzni podpořila do funkce předsedy Jana Beránka (11:0:0). Petra Štěpánka podpořila na funkci předsedy konference středočeského kraje (10:0:5), konference ústeckého kraje a jihočeská krajská konference (16:0:0). Krajská konference karlovarského kraje podpořila kandidaturu Jana Beránka (9:0:0) i Petra Štěpánka (5:0:4) do předsednictva strany. Krajská konference v Hradci Králové vyslovila podporu stávajícímu vedení strany.

 

Krajské konference také nominovali další kandidáty do předsednictva zelených: Pavla Brzobohatého (místopředseda SZ pro hospodaření), Martina Bursíka (bývalý ministr životního prostředí), Danu Kuchtovou (Jihočeské matky), Džamilu Stehlíkovou (radní města Chomutov) a Janu Ulbrychovou (místopředsedkyně SZ pro média).

 

Do konce tohoto týdne proběhnou konference organizací libereckého a ostravského kraje (17. srpna 2004), kraje Vysočina (18. srpna 2004), zlínského (19. srpna 2004) a pardubického kraje (21. srpna 2004). Konference krajské organizace v Praze zatím nebyla svolána.

 

O podobě předsednictva strany rozhodne s konečnou platností sjezd, který se bude konat 11. a 12. září 2004 v Olomouci.

 

Kontakt:

Jana Ulbrychová, místopředsedkyně SZ pro média, tel.: 724 321 845

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů