Sobota, 20. dubna 2024

Ekologické centrum má nového rádce

Ekologické centrum má nového rádce
Most - Ekologické centrum Most přichází s novou publikací nazvanou "Zelený rádce Mostecka. Ta přináší veřejnosti odpovědi na otázky týkající se problematiky komunální ochrany životního prostředí. Po CDROMu Životní prostředí Mostecka se jedná již o druhý publikační počin Ekologického centra Most pro Krušnohoří. "Zdrojem cenných podnětů na vytváření struktury publikace a formulování otázek nám byly zejména zkušenosti spojené s provozem bezplatné informační linky pro veřejnost, na níž bylo zaznamenáno téměř 2 500 dotazů," uvedla Ing. Soňa Hykyšová, vedoucí Ekologického centra. V závěru příručky je uveden seznam kontaktů na důležité instituce, sběrné dvory, neziskové organizace apod. "Kvůli legislativním změnám, novým vyhláškám a změnám kontaktů bychom příručku rádi vydávali pravidelně, přibližně jednou do roka tak, aby přinášela aktuální údaje," sdělila S. Hykyšová.
"Zelený rádce" vychází v nákladu 1 000 ks. Veřejnosti je od minulého týdne k dispozici na Magistrátu města Most, MěÚ v Litvínově a Meziboří, v knihovnách, ve školách a v Ekologickém centru, kde si ho mohou zájemci rovněž vyžádat prostřednictvím bezplatné telefonní linky 800 195 342. Příručka vznikla za finanční podpory Mostecké uhelné společnosti.
"Doufáme, že brožura bude praktickým pomocníkem všem, kterým není stav životního prostředí lhostejný. Už nyní se setkáváme s velkým ohlasem, takže předpokládáme, že se ve velmi krátké době rozebere," věří v úspěch Zeleného rádce vedoucí EC Most Soňa Hykyšová.
Zdroj:Deník Mostecka
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů