Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Iniciativa Youth on the Road za podpory GŘ Evropské komise pro dopravu a energetiku vyzývá mládežnické organizace, asociace, zájmové skupiny, sportovní kluby apod., které mají své sídlo nebo působnost ve městě, aby přihlásily své projekty na zlepšení bezpečnosti silničního provozu ve městech do soutěže. Uzávěrka přihlášek projektů je 15. prosince 2004.
Všechny potřebné informace:
http://www.youthontheroad.net/index.php

Generální ředitelství Evropské komise pro dopravu a energetiku žádá veřejnost, která používá jako informačního zdroje tématickou webovou stránku zaměřenou na obnovitelné zdroje energií, aby se zapojila do konzultace a vyplnila dotazník hodnotící obsahovou, grafickou atd. stránku tohoto informačního zdroje.
Adresa:
http://europa.eu.int/yourvoice/forms/dispatch?form=347&lang=EN

Celosvětová ekologická organizace WWF představila výsledky své studie 'Living Planet Report 2004'. Hlavní zprávou studie je neudržitelnost současného stavu, kdy lidstvo spotřebovává o 20 % více přírodních zdrojů než může země vyprodukovat. Tím pomalu dochází k omezování přírodních zdrojů. Použitá metodologie má však mnoho odpůrců.

ŠTĚTINA VYSTOUPIL PROTI ZBRANÍM, DEMOLOVAL PLASTIKOVÉ SAMOPALY
Válečný zpravodaj a kandidát do Senátu Jaromír Štětina (za Stranu zelených) v Praze 10 uspořádal mírový happening, na kterém společně s herečkou Evou Holubovou symbolicky zdemoloval několik stovek plastikových samopalů. Smyslem podívané, které přihlíželo několik desítek lidí, podle něj bylo demonstrovat zbytečnost zbraní. Zbraně je to nejhorší, co na světě je, řekl Štětina na začátku akce. Během svého života procestoval několik válečných oblastí, mimo jiné byl svědkem íránské revoluce a byl také přítomen rozpadu Sovětského svazu. V roce 1999 jako zpravodaj z války Ruska proti Čečensku strávil v prosinci devět dní ještě s dalšími osmi novináři v obklíčeném hlavním městě Grozném. Štětina řekl, že v případě svého zvolení do Senátu by chtěl své zkušenosti využít při prosazování bezpečnostních opatření proti terorismu v Česku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů