Sobota, 20. dubna 2024

Pryč se starci

Pryč se starci
PRAHA (tpk) - Třináct a půl roku je průměrné stáří osobního vozu v Česku. Snížit tuto hranici by se chtěl pokusit Autosalon Brno v kampani, která začíná letos na podzim a skončí v době zahájení brněnského mezinárodního automobilového veletrhu v červnu příštího roku. Hlavními argumenty ve prospěch cíle kampaně jsou bezpečnost, ekologie a finanční dostupnost nových a starších vozů. Projektu se účastní Svaz dovozců automobilů, Sdružení automobilového průmyslu, Sdružení importérů součástí automobilů, servisní a garážové techniky či Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel České republiky.
Pohnutky k načasování akce poněkud zamlžuje skutečnost, že letošní rok bude v Česku pro prodejce nových osobních vozů nejhorší minimálně za posledních osm let. Pravda však je, že více než deset tisíc octavií s průměrným stářím přes 43 let nebo čtyři tisíce čtyřicetiletých Fiatů 600 jen těžko splňují současné bezpečnostní či emisní normy.
Otázkou přesto zůstává, zda se podaří potenciální zákazníky přesvědčit kampaní, když se to nepodařilo prodejcům pomocí zvýhodněných cen. "Čeští motoristé si leckdy neuvědomují, jak mají k novému autu blízko. My jim chceme dokázat, že si nové auto zaslouží a že se jim vyplatí, tvrdí manažer veletrhu Jiří Čikl. Osloveny pro spolupráci na kampani budou také Policie ČR, ministerstvo dopravy či ministerstvo životního prostředí. Hlavně aby se donesla také do stanic technické kontroly.
Zdroj:Euro
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů