Sobota, 20. dubna 2024

Trhy Severní Ameriky se otevírají pro outsourcing

Trhy Severní Ameriky se otevírají pro outsourcing
Český export na severoamerický trh vzrostl vloni oproti roku 2003 o více než 15 procent, bez ohledu na hrozbu uvalení vysokých dovozních cel na sklo či zpevnění kursu koruny vůči americkému dolaru. Stále však v USA i Kanadě pro české firmy existuje řada nevyužitých příležitostí, a to od strojírenství, které českému vývozu do Severní Ameriky vládne, přes nábytek, sklo a pivo až po hi-tech oblast outsourcingu IT. Právě v outsourcingu je Česko hodnoceno jako nejperspektivnější partner z Evropy.
Šance českého strojírenství potvrdil podzimní veletrh IMTS 2004 v Chicagu. Česká účast tehdy vyústila v prodej obráběcích strojů společností TOS Varnsdorf a Kovosvit Mas přímo na výstavě. Další zakázky za osm set tisíc dolarů budou realizovány v polovině roku.
Americké i kanadské firmy se stále více zajímají o možnost převedení výroby do České republiky. Příležitosti pro outsourcing jsou i v dalších vyspělých oborech.
Kanada a Spojené státy řeší nyní otázku ekologie, neboť v řadě regionů nebyla ochraně životního prostředí věnována pozornost. Nyní úřady na federální i místní úrovni odpovědné za ochranu životního prostředí vyhlašují programy na zlepšení situace.
Rozšiřuje se proto prostor pro české společnosti v oblasti zpracování a čištění pitné i průmyslové vody a také v oblasti zdrojů obnovitelné energie.
Šance na uplatnění českých firem rostou i ve spotřebitelském segmentu. Podle kanadských statistik se čeští výrobci nábytku v posledních letech umisťují v první pětce nejvýznamnějších exportérů do Kanady.
Jak ale najít obchodního partnera v USA a Kanadě? Praktické rady ke vstupu na americký trh nabídne seminář, který 23. března organizuje agentura CzechTrade na adrese Dittrichova 21, Praha 2, místnost 302, 3. patro, za účasti ředitelů jejích zahraničních zastoupení v Chicagu a Torontu.
Kontakt: www.czechtrade.cz, Tel: 224 907 500, E-mail: seminare@czechtrade.cz.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů