Pátek, 29. března 2024

Zelení: „Je třeba vyvíjet tlak na KSČM“

Zelení: „Je třeba vyvíjet tlak na KSČM“

Předseda Strany zelených Jan Beránek se dnes v 15.00 hodin na Místním oddělení Policie ČR

Vlašská 3, Praha 1 zúčastnil spolu s nezávislým poslancem zvoleným za Zelené Jaromírem Štětinou a senátorem Martinem Mejstříkem podání trestního oznámení na neznámého pachatele ve věci užívání symbolů totalitního režimu a hlásání třídní zášti.

 

„Podáváme trestní oznámení na pachatele, který se šířením tiskovin Mladá Pravda  s výroky hlásajícími  třídní zášť dopouští porušení § 260 , odst. 1 trestního zákona č.140/1961 Sb, ve kterém se uvádí že ten, kdo podporuje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka nebo hlásá národností, rasovou, náboženskou či třídní zášť, nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let,“ řekl Jaromír Štětina. Oznámení se týká časopisu mladých komunistů Mladá pravda s podtitulem Za antiimperialistickou solidaritu, mír a přátelství.

 „V těchto časopisech se vyzývá k třídnímu boji, ke svržení demokratického režimu, k použití síly, k použití třídního boje," zdůvodnil rozhodnutí podat trestní oznámení senátor Štětina.

           

„Už dříve jsem podpořil iniciativu našeho senátora týkající se zákazu propagace nacismu, komunismu a fašismu v názvech a programech politických stran. Je třeba vyvíjet tlak na KSČM. Ideální by bylo, kdyby zde nastal pohyb, který by znejistil a diskreditoval poststalisnistické křídlo v KSČM. Ta by se měla obrodit v moderní levicovou stranu. Naše iniciativy nechtějí rušit komunisty jako lidi a už vůbec ne jejich voliče, chtějí očistit náš politický prostor od symbolů politického systému spojeného s vraždami, pronásledováním a ničením,“ uvedl předseda Strany zelených Jan Beránek.

 

 

Kontakt:

Jan Beránek, předseda SZ, tel.: 604 207 305

Pavla Hájková, tisková mluvčí senátora Jaromíra Štětiny, tel.: 776 742 420
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů