Pátek, 19. dubna 2024

Podal demisi, náměstka však ještě jmenoval

Podal demisi, náměstka však ještě jmenoval
Jako by ani ministr životního prostředí Libor Ambrozek (KDU-ČSL) nepodal minulý týden demisi. Včera jeho úřad oznámil, že na ministerstvo přišel nový náměstek, nestraník František Pojer. Nahradí Ladislava Mika, který nastupuje v Bruselu do Evropské komise jako ředitel ochrany přírodních zdrojů. Pojer je podle ministerstva zárukou kontinuity práce odcházejícího náměstka Mika.
Dnes se na ministerstvu koná jako v jiné dny porada vedení. Obdobné je to i v ostatních úřadech čtyř ministrů, kteří sice podali demisi, ale prezident ji zatím nepřijal - ministři dál řídí chod svého úřadu.
"Blázinec je tu pořád stejný, jsme tady kolikrát až do noci," řekl blízký spolupracovník ministra dopravy Milana Šimonovského (KDU-ČSL).
Jen v úterý podepsal Šimonovský bezmála čtyřicet dokumentů, mezi nimi například stanovisko k rozšíření komunikace mezi Brnem a Vídní, odpověď na interpelaci poslance, dopis ministrovi dopravy Ruska nebo vyjádření k návrhu koncesního zákona.
"Pracovní režim je normální, tak jako jindy," potvrzuje i Klára Volná, mluvčí ministra informatiky Vladimíra Mlynáře (US-DEU), který se v úterý odpoledne zúčastnil například jednání sněmovního podvýboru pro mediální legislativu o novele zákona o rozhlasovém a televizním vysílání.
"Samozřejmě, že běžný chod úřadu a vládní agendy musí být zajištěn," říká ministr zahraničí Cyril Svoboda (KDU-ČSL). "Záměrně se ovšem vyhýbám jakémukoli rozhodnutí, které by zavazovalo mého nástupce."
Podobně postupuje i Svobodův stranický kolega Libor Ambrozek. Nedomlouvá si už například žádné schůzky o ekologické daňové reformě, jejíž příprava ještě potrvá dlouhé měsíce.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů