Pátek, 29. března 2024

Na pomoc jarnímu úklidu - kam s odpadem v Pardubicích?

Na pomoc jarnímu úklidu - kam s odpadem v Pardubicích?

V Pardubicích zajišťují nakládání s odpady Služby města Pardubice. Z jejich web stránek přebíráme:

 

Prostřednictvím provozu Nakládání s odpady provádíme pro město Pardubice především svoz komunálního odpadu od občanů na celém území města. K tomu jsou používány sběrné nádoby různých typů (kovové i plastové popelnice 110, 120 a 240 l a kontejnery 1100 l). Ročně tak zákonným způsobem zlikvidujeme více jak 30 000 tun odpadu produkovaného ve městě Pardubice a okolních obcích. V souvislosti se svozem komunálního odpadu zajišťujeme pronájem a výměny odpadových nádob. Na objednávku zajistíme vynášku nádob.

Provádíme výsyp venkovních odpadkových košů.

Sedm separačních dvorů ve městě slouží trvale žijícím občanům k odložení velkoobjemového odpadu. Separační dvory jsou umístěny v areálu překládací stanice Dražkovice a v areálu SmP na Hůrkách, další jsou v Nemošicích, Pardubičkách, Rosicích nad Labem, Ohrazenicích a ve Svítkově. Na separačních dvorech v Dražkovicích a Nemošicích je možnost odložit i odpady zařazené do kategorie nebezpečných. Pravidla ukládání odpadů.

Každý týden je na území města umístěno více než 40 velkoobjemových kontejnerů, které jsou k dispozici každému občanu. Přistavení velkoobjemových kontejnerů na městské obvody v roce 2005Podmínky použití velkoobjemových kontejnerů.

Neméně důležitou činností je organizace separovaného sběru a úklid černých skládek. K uložení recyklovatelného odpadu - plasty, sklo a papír - slouží 572 speciální nádoby trvale rozmístěných ve městě.

Dvakrát ročně provádíme pro občany Pardubic bezplatné mobilní svozy starého papíru a kovového odpadu .

Na objednávku jsou kamkoliv na území města Pardubic, po dohodě do blízkého okolí.přistavovány velkoobjemové kontejnery různých typů od 4 m3 do 14 m3. Váš odpad odvezeme a zlikvidujeme v souladu s příslušnými předpisy.

Pro podnikatelské subjekty realizujeme pravidelný i jednorázový svoz a likvidaci odpadů a to i v separované formě. V současné době máme uzavřeny smlouvy s více než 1 200 soukromými firmami v regionu Pardubicka.

Provádíme odvoz a likvidaci stavebního a demoličního odpadu cihly, stavební suť, eternit, lepenka a podobný materiál bez příměsí), velkoobjemového odpadu (starý nábytek, kancelářské zařízení atp.), separovaného odpadu (sklo, plasty, kovový odpad, papír, pneumatiky,autobaterie ), kompostovatelného odpadu (větve, dřevo),

Provádíme sběr a nakládání s vybranými druhy nebezpečných odpadů.

Poskytujeme poradenství a informace v problematice odpadů včetně nebezpečných.

Nově provádíme vyklízení půdních a sklepních prostor, včetně odvozu odpadu.

Reference:

odrážka

likvidace starých ekologických zátěží v TmS Pardubice

odrážka

likvidace starých ekologických zátěží v MCH slévárna Pardubice

odrážka

kompletní likvidace odpadu včetně poradenské činnosti pro DpMP – Pardubice

odrážka

svoz komunálního odpadu v obcích Borek, Bukovka, Časy, Černá u Bohdanče, Hlavečník, Hrobice, Kostěnice, Kunětice, Mikulovice, Ostřešany, Rokytno, Rybitví, Sezemice, Spojil, Staré Jesenčany, Třebosice, Úhřetická Lhota, Vlčí Habřina, Zdechovice

ZDROJ: www.smp-pce.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů