Pátek, 19. dubna 2024

Toulcův dvůr ke Dni Země

Toulcův dvůr ke Dni Země

V pátek 22.4. si bude přes 200 miliónů lidí ze 150 zemí světa, včetně České republiky, připomínat Den Země.  Svátek, který vznikl před 35 lety v USA z iniciativy studentů a některých politiků. Od té doby je smyslem tohoto dne upozorňovat na problémy, které ovlivňují každého obyvatele planety. Na plýtvání energiemi, na potřebu hledat a používat  obnovitelné zdroje a v neposlední řadě na možné změny klimatu. Širší veřejnost se o Dni Země dozvídá především díky aktivitám mnoha neziskových organizací.

Některé z nich jsou zastoupeny i ve Středisku ekologické výchovy hlavního města Prahy Toulcův dvůr v Hostivaři. Toto sdružení připravuje oslavy Dne Země na sobotu 23.4.2005 ve svém rozsáhlém areálu. Na návštěvníky čeká pestrý program. „Kromě, pro Toulcův dvůr, tradičních tvůrčích dílniček a her jsme letos připravili i hudební festival“ prozradil jeden z hlavních koordinátorů oslav Ing. Chvátal.  Svou činnost zde budou prezentovat také rozličné organizace a firmy z oblasti ekologie a ochrany životního prostředí. Jedná se například o sdružení Arnika, Český svaz ochránců přírody, Český ekologický ústav, Ligu ekologických alternativ, Konopářský svaz, o.s. Ekodomov a mnohé další.

Záštitu nad oslavami převzal radní hl. m. Prahy  RNDr. Miloš Gregar. Den Země na Toulcově dvoře  začíná v 10 hod. a program je plánován až do 18 hodin.

Vstupné:  dobrovolné.

Místo konání:            

Středisko ekologické výchovy Hl. m. Prahy Toulcův dvůr
Kubatova 1/32
102 00 Praha 10 - Hostivař
Tel./Fax: 271 750 548

Spojení: Autobusem č. 177 z metra Skalka či Opatov do zastávky Chudenická nebo tramvají 22, 26 do zastávky na Groši (pak přes Botič, okolo školy a do kopce po schodech až k Toulcovu dvoru).

Více na www.toulcuvdvur.cz

Informace podá také Jakub Moravec  tel: 604 738 428
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů