Čtvrtek, 28. března 2024

Barevný Den Země v ZOO s Lukášem Pollertem

Barevný Den Země v ZOO s Lukášem Pollertem

V neděli 24. dubna proběhne v ZOO Praha  Den Země, tentokrát věnovaný malé domácí ekologii. Od 11 hodin  ve vzdělávacím centru  začíná program nazvaný "Barevný den", Děti i dospělí se zábavnou formou seznámí s tím, jak správně třídit domácí odpad.

Barevný den povede patron kampaně na třídění odpadů Lukáš Pollert, který provede děti atrakcemi jako je  recyklační Maxi domino, házení na desku, skákání v pytlích, jízda na koloběžkách, soutěž v sešlapávání PETek, soutěž v třídění nazvané Popelka a řadou dalších. Dospělí si mohou vyzkoušet své znalosti o třídění v Kole štěstí. Pro všechny jsou připraveny zajímavé ceny.

Návštěvníci se také dozví, co se s vytříděným odpadem děje dál a především jaké je jeho následné využití. Barevný den připravila autorizovaná obalová společnost EKOKOM zajišťující podle zákona sdružené plnění povinnosti zpětného odběru a využití odpadů.

Pro soutěživé a hravé návštěvníky je připravena hra v areálu zoo s kvízem nazvaná "Přírodní popeláři". Je to hra o zvířatech, která se starají o likvidaci odpadů v přírodě, ale nejen o nich.

Za správnost
Mgr. Radim Dvořáček

Areál Hvězda
Ex voto, s.r.o.
Na Okraji 335/42
162 00  Praha 6
Tel/Fax: 235 363 135
Mobil: 604 534 449
radim@exvoto.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů