Pátek, 29. března 2024

Setkání LEADERů a slavnostní otevření cyklotras na Tachovsku

Setkání LEADERů a slavnostní otevření cyklotras na Tachovsku

V pátek 20. května představí v kulturním domě v Kostelci na Tachovsku občanské sdružení Český Západ – Místní partnerství projekty, které byly realizované z prostředků programu Ministerstva zemědělství LEADER ČR v rámci území Miroregionu Konstantinolázeňsko a Stříbrského regionu.  Program dvoudenního setkání začíná v pátek od 10 hodin.

 

Český Západ – Místní partnerství je jednou ze čtrnácti  tzv. místních akčních skupin podpořených v rámci tohoto programu v loňském roce. Cílem místních akčních skupin je zajištění společného rozvoje tohoto území na základě principů partnerství - tedy trvalé spolupráce mezi zástupci veřejných a soukromých subjektů v tomto regionu. Díky z programu LEADER ČR bylo možné podpořit nákup strojů pro dva zemědělské subjekty, rekonstruovat střechu kostela sv. Jana Křtitele v Okrouhlém Hradišti a vybudovat cyklotrasy stezky na území obou zmíněných mikroregionů. Celkově bylo v rámci území Českého Západu z programu Leader ČR proinvestováno 4,5 milionů korun.

 

Součástí setkání, kterého se zúčastní i zástupci dalších českých i moravských místních akčních skupin, Ministerstva zemědělství a Ministerstva pro místní rozvoj budou i informace k přípravě Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EAFRD) na plánovací období 2007 – 2013 a diskuse k programu EU LEADER .   

 

V sobotu 21. května od 12:30 v Černošíně proběhne slavnostní symbolické otevření cyklotras obou mikroregionů. Kdo bude mít chuť, může si cyklotrasy prohlédnout ze sedla kola v rámci plánovaného cyklovýletu, který začíná v 10:20 v Bezdružicích. Přímo z Plzně bude pro zájemce vypraven zvláštní cyklovlak. 

 

Další informace: Jan Martínek, jednatel MAS Český Západ – Místní partnerství, jan.martinek@cpkp.cz, tel. 777 793 728

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů