Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Společnost Appian Group, a. s. ve vlastnictví Severočeské uhelné, změnila název na Czech Coal. Firma je zaměřena na obchodování s elektřinou, hnědým uhlím, teplem a povolenkami na emise skleníkových plynů. Severočeská uhelná odkoupila už v březnu energetické podniky skupiny Appian Group, jedním z nich byla i Appian Group, a. s., Severočeská uhelná ovládá například Mosteckou uhelnou společnost Teplárnu Otrokovice či Energetiku Malenovice.

Oproti zisku 2,1 miliónu v roce 2003 zaznamenala Společnost Osona holding Plzeň loni stejně velkou ztrátu. Podnik, jenž skončil druhý v soutěži Firma kraje za rok 2004, vyrábí nástavby na podvozky nákladních vozidel. Nákladní auta opravuje, ale zabývá se i ekologickou likvidací všech druhů vyřazených automobilů a motocyklů. Firmu ovládá skupina kolem plzeňského CE Holdingu. Osona holding pak stoprocentně vlastní plzeňské firmy Ekonomicko-obchodní služby, Osonu Car a Car Trade Plzeň.

O jaké výrobky je v Indii zájem
Malá sportovní letadla, ekologická zařízení, speciální železniční stroje a elektronická zařízení používaná na železnici, zařízení používaná v chemickém průmyslu, vybavení nemocnic a diagnostických center přístroji a nástroji. Energetika - projektová řešení, turbíny, generátory, převodovky, hřídele, oběžná kola, potrubní systémy, čerpadla, ventily a armatury, odvodňovací systémy.

Skládka Tušimice začala vyrábět elektřinu z odpadu. Energii získává spalováním bioplynu, vznikajícího rozkladem odpadků. Do zařízení investovala deset miliónů korun. Jeho životnost je patnáct let a zatím pracuje ve zkušebním provozu. Jednotka vyrobí 170 kilowatthodin elektrické energie za hodinu. Vyrobená elektřina putuje bezmála tříkilometrovým vedením do sítě Severočeské energetiky.

Liberecký kraj - Přispět k lepšímu sběru a třídění odpadu má projekt zahájený v květnu minulého roku Libereckým krajem ve spolupráci se společností EKO-KOM, a.s. Díky tomu v kraji přibylo 396 nových nádob na třídění odpadů a jejich celkový počet se tak zvýšil na 4200.

Přísečnice - Uniklá nafta z náklaďáku málem znečistila vodu v přísečnické vodní nádrži s pitnou vodou. Hasiči z pěti sborů v úterý večer několik hodin rozestavovali po potocích norné stěny, aby se nafta do nádrže nedostala.
"Nechali jsme je tam, než přejdou deště," informoval včera Rudolf Windisch, velitel zásahu ze Sboru dobrovolných hasičů v Kovářské. Nafta vytekla z náklaďáku, který jel po silnici 223. Skvrna se táhla na 5,5 kilometrovém úseku mezi Rusovou a Měděncem. Když začalo pršet, nafta se smísila s vodou. Hrozilo, že steče ze silnice do dvou potoků, které do přísečnické nádrže vtékají.
Hasiči tak zabránili vážné ekologické katastrofě. Z přísečnické přehrady totiž putuje pitná voda skoro do celých severních Čech a i poměrně malé množství nafty dokáže zlikvidovat ohromnou masu vody.

Brno Po dlouhé diskusi a přes připomínky některých členů opozice včera brněnští zastupitelé schválili energetickou koncepci města Brna. Tento strategický dokument obsahuje aktuální přehled energetických potřeb a způsobů využívání energie v jednotlivých částech města, dopady na čistotu ovzduší, cíle a priority města v nakládání s energiemi včetně nástrojů na ovlivňování budoucího vývoje na dvacet let dopředu a je závazným podkladem pro územní plánování.
Koncepci zastupitelé projednávali v minulosti už jednou a zamítli ji. " Proč se tento materiál dostává do zastupitelstva v nezměněné podobě a nebyl doplněn o připomínky komise životního prostředí?" ptal se zastupitel Mojmír Vlašín. Komunistickým zastupitelům zase nedala klidu možnost využití odpadního tepla z jaderné elektrárny v Dukovanech a navrhovali vybudování přivaděče.
 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů