Pátek, 19. dubna 2024

Grantový program Životní prostředí – Zdroj bohatství Vysočiny 2005

Grantový program Životní prostředí – Zdroj bohatství Vysočiny 2005
Zastupitelstvo kraje Vysočina schválilo na svém květnovém zasedání grantový program Fondu Vysočiny s názvem ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ – ZDROJ BOHATSTVÍ VYSOČINY 2005 na podporu zavádění principů trvale udržitelného rozvoje kraje.

Jedná se již o čtvrtý ročník tohoto grantového programu jehož cílem je vytvořit podmínky pro rozvoj systému environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty v kraji Vysočina a dosažení takového stavu, kdy jsou občané objektivně informováni o stavu a vývoji životního prostředí a získávají k prostředí vztah, který je základem šetrného a předvídavého chování a jednání.

Příjemci podpory jsou právnické osoby (všechny, včetně neziskových organizací - např. občanská sdružení, školy, obecně prospěšné společnosti, vědecké a výzkumné ústavy apod.) jejichž předmět podnikání (podle výpisu z obchodního rejstříku) nebo činnost (podle stanov, zřizovací listiny apod.) souvisí s popisem programu, fyzické osoby oprávněné k podnikání se souvisejícím předmětem podnikání a města a obce kraje Vysočina a jimi zřizované příspěvkové organizace.

Žádosti lze podávat do 30. 6. 2005. Celkový objem finanční prostředků pro letošní rok činí 1 500 000,- Kč a maximální podpora jednoho grantového projektu představuje 150 tis. Kč. Garantem programu je odbor životního prostředí Krajského úřadu kraje Vysočina. Formulář žádosti je umístěn na internetové adrese www.fondvysociny.cz.

D. Hanzl
Více informací: M. Janoušek, 564 602 525, janousek.m@kr-vysocina.cz a E. Navrátilová, 564 602 522, navratilova.e@kr-vysocina.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů