Středa, 24. dubna 2024

„Vytvoření a rozvoj sítě environmentálních informačních a poradenských center v Jihočeském kraji“

„Vytvoření a rozvoj sítě environmentálních informačních a poradenských center v Jihočeském kraji“

Ministerstvo životního prostředí a ROSA - společnost pro ekologické informace a aktivity, o.p.s. (koordinátor projektu) si Vás dovolují srdečně pozvat na tiskovou konferenci  spojenou s podpisy Rozhodnutí o přidělení dotace [1] na projekt

 

„Vytvoření a rozvoj sítě environmentálních informačních a poradenských center v Jihočeském kraji“

 

Akce se koná v úterý 14. června od 10 hodin v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje, Secesní sál (hl. budova, 3. p.), U zimního stadionu 1952/2, České Budějovice.

 

Tiskové konference se zúčastní zástupci MŽP ČR, partnerských neziskových organizací, Jihočeského kraje a odboru životního prostředí Krajského úřadu JčK.

 

Po podpisu rozhodnutí a partnerských smluv bude připraveno malé občerstvení.

 

Informace o projektu

Zástupci několika neziskových organizací v Jihočeském kraji vytvořili společný projekt na vytvoření a rozvíjení sítě environmentálních informačních a poradenských center, s nímž uspěli v grantovém programu Ministerstva životního prostředí ČR, a získali tak  finanční prostředky z Evropského sociálního fondu.

Důležitým partnerem projektu je Jihočeský kraj, který bude v projektu hrát roli zprostředkovatele kontaktů, garanta akcí a bude také poskytovat prostory pro některé akce.

Dalším významným partnerem je Fakulta managementu veřejného sektoru VŠE v Jindřichově Hradci (konzultace k metodice práce a sociologický průzkum potřeb cílových skupin).

Partnery projektu, kteří budou plnit úlohu vlastních poradenských a informačních center, jsou českobudějovické organizace ROSA a Calla, Ekologický právní servis (Tábor), ČSOP Šípek (Český Krumlov), Dřípatka (Prachatice), INKANO - Občanská poradna (Písek) a Český nadační fond pro vydru (Třeboň).

Síť bude vydávat vlastní časopis, který bude distribuovat mimo jiné do všech knihoven v kraji i na jiná veřejně přístupná místa, a dále propagační metodické materiály. Cílem je, aby se k informacím  o životním prostředí a udržitelném rozvoji dostalo co nejvíce lidí.

 

Další informace vám poskytne:

ROSA České Budějovice – Zdenka Jelenová, tel. 607 777 993, e-mail: jeleni@mybox.cz

 

Poznámky:

[1] Projekt bude podpořen v rámci grantového schématu „Síť environmentálních informačních a poradenských center“, který vyhlásilo MŽP v rámci opatření 4.2 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů z Evropského sociálního fondu. V rámci Evropského sociálního fondu se přidělují pouze neinvestiční prostředky.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů