Pátek, 29. března 2024

Výzva MAS Český Západ – Místní partnerství o.s. k předkládání žádostí o dotace

Výzva MAS Český Západ – Místní partnerství o.s. k předkládání žádostí o dotace

Rádi bychom upozornily na možnost předkládání žádostí o dotace místní akční skupině (MAS) Český Západ – Místní partnerství na realizaci projektů v rámci integrované územní Strategie „Nezapadne Český Západ“. Český Západ – Místní partnerství představuje jednu z deseti místních akčních skupin (MAS) vybraných k realizaci Strategie MAS v rámci Operačního programu Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství (dále jen „OP Zemědělství“), podopatření 2.1.4. Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER )

MAS Český Západ – Místní partnerství bude v roce 2005 a 2006 podporovat vybrané projekty v prostoru mikroregionu Konstantinolázeňsko, Stříbrského regionu a města Planá u M.L. Projekty musí  být v souladu s rozvojovou strategií MAS zaměřenou na efektivní využívání přírodního a kulturního dědictví a současně musí splňovat podmínky OP Zemědělství.

Projekty budou přijímány pro následující oblasti:

·        Poznejte Český Západ – Projekty sloužící k lepšímu poznání a prezentaci území MAS. Podporováno bude například vytváření prezentačních a marketingových produktů sloužících k poznávání přírodního a kulturního bohatství regionu, budování naučných stezek a dalších forem invativního značení, dále pořádání seminářů, odborných workshopů a konzultací pro místní subjekty.

·        Zlepšete Český Západ – Tato oblast se týká projektů, které přispějí k obnově kulturních, historických a přírodních památek regionu a k zlepšení vzhledu regionu i stavu životního prostředí. Podporovány budou i projekty zaměřené na šetrnější péči o krajinu či úpravy veřejných prostranství a dále projekty, které umožní zavádět nové formy pro nakládání s odpady. Cílem opatření je realizace projektů, které přispějí k zapojení místních obyvatel do realizovaných aktivit a k zajištění jejich odpovědnějšího přístupu k místnímu přírodnímu a kulturnímu dědictví.

·        Navštivte Český Západ – Tato oblast se týká projektů, které umožní vytvoření integrovaných produktů cestovního ruchu (např. napojení turistických tras na ubytovací a stravovací zařízení). Dále bude podporováno pořádání slavností a workshopů, které budou prezentovat kulturní a přírodní atraktivity regionu. V rámci tohoto opatření budou podporovány i projekty, které přispějí k rozvoj služeb a řemesel v regionu, včetně vytváření vhodných prostor pro podnikatelské subjekty.

Žadatelé mohou být právnické i fyzické osoby, podnikatelé, obce, svazky obcí i nestátní neziskové organizace, které působí v území MAS. Žadatelé mohou přihlásit své projekty na předepsaném formuláři od 13.6. 2005 do 25.7. 2005 do 16.00 hod v kanceláři MAS na obecním úřadě Olbramov, Olbramov 5; kontaktní osoba Miroslava Válová, tel: 374 692 021, e-mail: obec.olbramov@cbox.cz. Zde bude k dispozici i formulář žádosti a další nezbytné dokumenty. Bližší informace získáte rovněž v Centru pro komunitní práci západní Čechy, Americká 29, Plzeň; kontaktní osoba Jan Martínek, tel: 377 329 558, e-mail: jan.martinek@cpkp.cz.

Vzhledem k poměrné administrativní náročnosti přípravy projektu (formulář a povinné přílohy žádosti), nutností seznámit se s pravidly OP Zemědělství a přijatelnými výdaji pro jednotlivá opatření, doporučujeme konzultovat Váš projektový záměr v co nejbližší době na výše uvedené kontaktní adrese.

Pravidla programu LEADER jsou rovněž k dispozici na internetové adrese www.mze.cz a www.szif.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů