Čtvrtek, 25. dubna 2024

Nové knihy - Ekologická kriminalita a její řešení

Nové knihy - Ekologická kriminalita a její řešení
Životní prostředí je stále častěji objektem ataků právnických nebo fyzických osob, jejichž důsledkem je ničení ovzduší, vod, půdního fondu, fauny i flóry. Některé tyto zásahy jsou natolik intenzívní, že je lze označit za trestné činy. Hovoříme pak o kriminalitě životního prostředí, o ekologické neboli environmentální kriminalitě, přičemž všechny tři pojmy v podstatě vyjadřují stejný obsah.
Publikace je orientována na praktické řešení jednotlivých druhů ekologické kriminality, jejich charakteristiku a typické způsoby páchání. Obšírně řeší otázku tresněprávní, tj. možnosti a podmínky postihu ekologické kriminality trestněprávními prostředky včetně úvah o nové struktuře skutkových podstat trestných činů dopadajících na tento druh kriminality, jak jsou navrženy v připravované rekodifikaci trestního zákoníku. V příloze najde čtenář bohatý fotografický materiál dokumentující závažnost této trestné činnosti.
Kniha je určena především odborné veřejnosti, která s fenoménem environmentální kriminality pracuje, tj. orgánům činným v trestním řízení, ale i specialistům z oblasti životního prostředí, ekologům apod. Přináší cenné poznatky i pro širokou veřejnost, která má možnost se poprvé seznámit v takovém rozsahu s kriminálními ataky směřujícími do životního prostředí a jejich důsledky.

Doc. JUDr. JAN CHMELÍK a kolektiv: Ekologická kriminalita a možnosti jejího řešení. Vydalo nakladatelství LINDE Praha, rok 2005, první vydání. Cena výtisku je 315 Kč včetně DPH.

Publikaci si můžete písemně objednat u ECONOMIA a. s., VTÚ, Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, e-mail: dagmar.suchmova@economia.cz, nebo na internetové adrese Knihy.iHNed.cz, kde zařídí zaslání na dobírku z nakladatelství LINDE Praha. Informace na tel..: 224 212 214.
Členové HN klubu, kteří u knihy uvedou na objednávce zákaznické číslo, obdrží 20% slevu.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů