Sobota, 20. dubna 2024

SFDI podpoří bezpečnost na silnicích a cyklistiku

SFDI podpoří bezpečnost na silnicích a cyklistiku
Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) poskytne městům a obcím v roce 2005 příspěvky ve výši 144 855 000 Kč na 68 stavebních akcí, které se týkají především bezpečnosti silničního provozu a cyklistiky. Financovány budou zejména projekty bezpečnosti chodců a budování nových cyklo-stezek. SFDI tak vyšel vstříc žádostem několika desítek měst a obcí z celé ČR.

"I přes nedostatek finančních prostředků na řešení obtížné situace dopravní infrastruktury v naší zemi si jasně uvědomujeme důležitost projektů, které řeší obecně bezpečnost chodců," uvedl Ing. Pavel Švagr, CSc., ředitel SFDI. Dodal, že stejně důležité je i budování cyklostezek: "Cyklistická doprava je šetrná k životnímu prostředí, a proto by měla být podporována. Zároveň ale považujeme za nutné zvýšit bezpečnost této formy dopravy a tím pádem musíme vynaložit finanční prostředky zejména do budování cyklostezek, které umožní cyklistům bezpečnou a klidnou přepravu."

Pro příspěvek na projekty bezpečnostního charakteru byly mj. vybrány rekonstrukce chodníků v Neveklově, Rousínově a Teplicích či úprava přechodu u školy v Rudné, pro handicapované pak bezbariérový přístup k nástupištím a výpravní budově hlavního nádraží v Brně. Příspěvky na vybudování cyklostezek obdrží například obce Pstruží a Ostrožská Lhota či města Kunovice, Jindřichův Hradec nebo Cheb.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů