Úterý, 23. dubna 2024

3 akce ministra Ambrozka v tomto týdnu

3 akce ministra Ambrozka v tomto týdnu

Libor Ambrozek předá v Brně Cenu evropského dědictví, zahájí Evropský týden mobility na Hluboké a navštíví Biojarmark na Toulcově dvoře v Praze

Ministr životního prostředí se zítra, tj. ve čtvrtek 15. září, zúčastní slavnostního večera, spojeného s předáním Ceny evropského dědictví. Pořadatelem akce je Nadace Partnerství. Slavnostní setkání se koná od 19:00 v bývalé strojírně Vaňkovka v Brně.

Cenu uděluje evropská asociace Environmental Partnership for Sustainable Development s cílem vyzvednout snahy občanských sdružení při záchraně kulturního a přírodního dědictví. O tom, kdo uspěl v klání o tuto cenu v letošním roce, se více dozvíte zítra vpodvečer v Brně.

Bližší informace:
http://www.nadacepartnerstvi.cz

V pátek 16. září se ministr Ambrozek zúčastní Konference Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy ČR, kterou pořádá v Hluboké nad Vltavou ode dneška do soboty Centrum dopravního výzkumu. Libor Ambrozek se zúčastní zahájení dopoledního bloku páteční části konference (od 9:00). Poté v 11:30 spolu s ministrem dopravy Milanem Šimonovským a dalšími hosty konference zahájí symbolickou cyklojízdou Evropský týden mobility v České republice a od 12:15 bude k dispozici na tiskové konferenci.

Bližší informace:
http://www.cdv.cz
http://www.cyklostrategie.cz
http://www.env.cz/edba
http://www.22september.org

V sobotu 17. září po 10:00 navštíví ministr Libor Ambrozek spolu se svojí rodinou Biojarmark v Ekocentru hlavního města Prahy Toulcův dvůr. Pražský biojarmark patří již tradičně k největším akcím svého druhu v České republice. Letos poprvé se koná právě na Toulcově dvoře a zároveň je letos i součástí rozsáhlé propagační akce Září 2005 – Měsíc biopotravin, která se koná pod záštitou Libora Ambrozka a ministra zemědělství Petra Zgarby.
Samotného zahájení Biojarmarku se již v pátek 16. září ve 14:00 zúčastní náměstek ministra životního prostředí František Pojer a ředitel odboru vnějších vztahů MŽP Jakub Kašpar.

Bližší informace:
http://www.toulcuvdvur.cz
http://www.mesicbiopotravin.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů