Sobota, 20. dubna 2024

Evropský komisař pro životní prostředí Stavros Dimas ocenil Kroměříž

Evropský komisař pro životní prostředí Stavros Dimas ocenil Kroměříž

V pátek 16. září 2005, kdy v řadě evropských městech zahájili Evropský týden mobility, začala v londýnské City Hall konference „In motion“ (v pohybu), věnovaná otázkám mobility a udržitelné dopravy.

Konferenci zahájil britský ministr pro životního prostředí a rybolov Ben Bradshaw, evropský komisař pro životní prostředí Stavros Dimas a starosta Londýna Ken Livingstone. Se stavem dopravy ve svých městech a s opatřeními, přijatými na podporu veřejné dopravy přítomné seznámili starostové Stockholmu, Budapešti a Paříže.

Součástí konference bylo také ocenění evropských měst za nejlepší Evropský týden mobility 2004. Mezi třemi nejúspěšnějšími městy v Evropě skončila také moravská Kroměříž. Ocenění převzala z rukou komisaře pro životní prostředí Stavrose Dimase místostarostka Kroměříže Olga Sehnalová. Celkovým vítězem soutěže  se stalo francouzské Nantes.

V ČR se letos Evropského dne bez aut zúčastní 34 měst. Ministerstvo životního prostředí konání Evropského dne bez aut a Evropského týdne mobility koordinuje a podporuje.

Programy českých měst řazené podle abecedy, podle data a podle krajů včetně kontaktů na místní koordinátory akcí v jednotlivých městech najdete na adrese www.env.cz/edba.

Další informace:

http://www.env.cz/edba

http://www.22september.org

http://www.mobilityweek-europe.org

http://www.mesto-kromeriz.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů