Pátek, 29. března 2024

VRCHOLNÉ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ EVROPSKÝCH AGENTUR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ (EPA)

VRCHOLNÉ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ EVROPSKÝCH AGENTUR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ (EPA)
V posledním zářijovém týdnu se Česká republika stává hostující zemí 5. jednání vrcholných představitelů sítě evropských agentur životního prostředí (Network of Heads of European Environmental Protection Agencies, EPA).

Tento orgán založila v roce 2001 Evropská agentura pro životní prostředí s cílem spojit odborný a informační potenciál agentur životního prostředí, které působí zejména v zemích Evropské unie, a efektivněji podporovat tvorbu a realizaci politik životního prostředí a přispívat tak k jeho zlepšování v Evropě. Evropská agentura životního prostředí rovněž poskytuje informace o vývoji stavu životního prostředí k vypracování evropských environmentálních předpisů.

Hlavní hostitelskou organizací a organizátorem akce je CENIA, česká informační agentura životního prostředí. Program jednání je zaměřen na stav životního prostředí v České republice a v Evropě a na globální ožehavé problémy, jako je klimatická změna a udržitelné využívání přírodních zdrojů.

Akce proběhne v konferenčním centru Floret v Praze-Průhonicích ve dnech 28.-30. 9. za přítomnosti ministra životního prostředí České republiky Libora Ambrozka, ředitelky Evropské agentury životního prostředí, paní Jacqueline McGlade a dalších významných hostů.

V Praze 26. září 2005

Kontakt: Mgr. Martin Štěpánek
Mail: martin.stepanek@cenia.cz
Tel.: 420 267 225 239
CENIA, česká informační agentura životního prostředí
Kodaňská 10
100 10 Praha 10
www.cenia.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů