Čtvrtek, 25. dubna 2024

Problémy donutily boeing s Ambrozkem k přistání

Problémy donutily boeing s Ambrozkem k přistání

Dramatický návrat z cesty po Číně zažila o víkendu výprava ministra životního prostředí Libora Ambrozka. Letadlo německé společnosti Lufthansa mělo na cestě z Hongkongu do Frankfurtu nad Mohanem problémy s motorem a muselo neplánově přistát v thajském Bangkoku.

Velký boeing měl podle Ambrozka už při příletu do Hongkongu tři hodiny zpoždění kvůli opravě na letišti v Německu. Hodinu po startu se pak problémy objevily znovu.

"Když začalo letadlo kličkovat nízko nad zemí, nebyl to příjemný pocit. Nejdřív jsem byl naštvaný kvůli zpoždění. Později jsem však byl rád, že jsme doletěli," řekl ministr.

Úředníci ministerstva, kteří v Číně jednali o obchodní spolupráci v oblasti životního prostředí, přiletěli do Prahy s desetihodinovým zpožděním. Na palubě poškozeného letadla s nimi cestovali i další Češi, mezi nimi například textař Michal Horáček.

Chvíle napětí kvůli poruchám letounů prožil na služebních cestách v posledním roce především Ambrozkův stranický kolega Cyril Svoboda. Při cestě do Latinské Ameriky musel kvůli poruše hydraulického čerpadla musel nouzově přistát v africké Mauritánii.

Problémy s cestováním zažil také prezident Václav Klaus. Na rozdíl od ministra životního prostředí, který cestuje linkovými lety, používali ministr zahraničí a prezident vládní letku.

Kvůli poruchám domluvila armáda, která vládní letadla spravuje, pro další lety vrcholných politiků spolupráci s Českými aeroliniemi. Připravuje také nákup nových letadel pro vládní letku.

Zdroj:Blesk
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů