Pátek, 19. dubna 2024

Český Západ – Místní partnerství představí úspěšné projekty

Český Západ – Místní partnerství představí úspěšné projekty

Sedm projektů, které byly podpořeny z progamu Leader v rámci tzv. místní akční skupiny (MAS) Český Západ – Místní partnerství, představí jejich realizátoři na zvláštní Konferenci, která se bude konat v pondělí od 15:30 v Kladrubech.

Místní akční skupina Český Západ – Místní partnerství je jednou z deseti, které byly podpořeny v rámci programu Leader , financovaného Evropskou unií ze zdrojů Evropského zemědělského orientačního a záručního fondu. Díky tomu se podařilo získat více než 12 milionů Kč na financování projektů, které by mohly přispět k rozvoji území Mikroregionu Konstantinolázeňsko, Stříbrského regionu a Města Planá u Mariánských Lázní, na jehož území se MAS nachází. Hlavním tématem, na které by měly všechny projekty být zaměřeny je efektivní péče o přírodní a kulturní dědictví tohoto regionu.

Výběr projektů, které budou v rámci MAS podpořeny, provádí samotná místní akční skupina prostřednictvím vlastní výběrové komise. V prvním kole bylo z předložených dvanácti žádostí podpořeno celkem sedm, které budou představeny na Konferenci v Kladrubech. Konference se bude konat v restauraci U Koruny od 15:30. Na ní bude od 16:30 navazovat informační seminář pro zájemce o předložení žádosti o podporu projektu do druhého kola (výzvy).

Projekty, které byly podpořeny v rámci první výzvy, se týkají například zvýšení dostupnosti turistických informací pro cykloturisty, rekonstrukce části zámku ve Svojšíně na turistickou ubytovnu, opravy zvonice na Krasíkově spojené s vytvořením zázemí pro kulturní akce, dále inovací ve způsobu svozu tříděného odpadu a likvidace černých skládek či vybudování turisticky atraktivního lanového centra.

Druhá výzva k předkládání projektů byla vyhlášena 24. 10. 2005 a její uzávěrka je 5. 12. 2005. Žadateli mohou být jak obce nebo neziskové organzace, tak podnikatelské subjekty. Na podporu vybraných projektů zbývá ještě cca 6 milionů Kč. Veškeré potřebné informace jsou zveřejněny na internetových stránkách www.leader-ceskyzapad.cz.

Honza Florian

MAS Český Západ – Místní partnerství

tel. 374692021
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů