Čtvrtek, 18. dubna 2024

Infotherma v lednu 2006

Samostatnou skupinou budou prezentace firem s tepelnými čerpadly, slunečními kolektory, fotovoltaickými články, kotly na  biomasu  a dalším zařízením na využívání obnovitelných zdrojů energie
Infotherma v lednu 2006
 Ve Frýdlantu nad Ostravicí se uskuteční 16. až 19. ledna 2006 XIII. ročník největší specializované topenářské výstavy v České republice Infotherma, věnované vytápění, úsporám energie a využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech.

Výstava nabídne jednak celou škálu alternativ, jak zachovat komfort vytápění ušlechtilými palivy za ekonomicky přijatelných podmínek, jednak nejrůznější moderní otopné systémy na tuhá paliva s vysokou účinností a přitom šetrné k  životnímu   prostředí  . Většina z více než 250 domácích a zahraničních vystavovatelů zde představí technické novinky otopných systémů, měřicí a regulační techniku, komínové systémy, regulátory, rekuperátory, zateplování objektů a další zařízení, která mohou vést k úsporám a šetření energií. Samostatnou skupinou budou prezentace firem s tepelnými čerpadly, slunečními kolektory, fotovoltaickými články, kotly na  biomasu  a dalším zařízením na využívání obnovitelných zdrojů energie.

Součástí výstavy je už tradičně odborný doprovodný program a poradenství. Kromě integrovaného poradenského střediska jednotlivých ministerstev, vysokých škol, České energetické agentury (ČEA) a jiných institucí se uskuteční dvě konference a třináct seminářů, které se budou zabývat možnými úsporami energie a ochranou  životního   prostředí  .

Speciálně pro starosty obcí a měst, správce majetku a další pracovníky územní samosprávy je připraven na čtvrtek 19. ledna 2006 pracovní seminář s následujícími tématy:

Státní programy a fondy EU na podporu úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů

Uplatňování zákona o hospodaření s energií

Spolupráce a podíl jednotlivých ministerstev při čerpání dotací z fondů EU

Realizace aktuálních výstupů územní energetické koncepce a koncepce snižování emisí a imisí Moravskoslezského kraje

Využívání  alternativních   zdrojů   energie  a energeticky úsporných projektů v Moravskoslezském kraji

Problematika energetického a tepelného hospodářství na lokální úrovni

Odbornými garanty semináře jsou  ministerstva   životního   prostředí  , průmyslu a obchodu, zemědělství, pro místní rozvoj, ČEA, Státní energetická inspekce a Moravskoslezský kraj.

Vstup na odborný doprovodný program a semináře je zdarma a zájemci si mohou rezervovat účast na www.infotherma.cz. Jedním z mediálních partnerů výstavy je i Moderní obec.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů