Pátek, 29. března 2024

Úspěch českých měst v La Coruni

Úspěch českých měst v La Coruni
Finále 9. ročníku mezinárodní soutěže The International Awards for Liveable Communities věnované trvale udržitelnému rozvoji, kvalitě života a životnímu prostředí obcí se uskutečnilo letos 3. až 7. 11. ve španělském městě La Coruňa. V soutěži se hodnotí přístup měst a obcí k jednotlivým kritériím udržitelného rozvoje (zvelebování krajiny, péče o dědictví, ekologicky citlivá opatření, zapojování veřejnosti a plánování budoucnost). Kromě této soutěže se již druhým rokem také hodnotí konkrétní realizované projekty.

Klání v La Coruni se zúčastnilo 36 finalistů v soutěži měst a obcí, 13 finalistů v soutěži projektů a 8 měst se ucházelo o dotaci na plánované projekty. ČR zastupovaly čtyři finalisté - v kategorii A (obce do 20 000 obyvatel) obec Těšetice u Olomouce, v kategorii B (20 001 až 75 000 obyvatel) Kladno, v kategorii C (75 001 až 200 000 obyvatel) Plzeň a v kategorii E (více než 750 tisíc obyvatel) Praha. Praha a Plzeň navíc prezentovaly i konkrétní realizované projekty, Plzeň se zařadila také do soutěže o dotaci na projekty pro příští období.

Delegace Plzně a Kladna získaly třetí místa ve svých velikostních kategoriích a významným úspěchem Plzně je cena za nejlepší přístup k naplňování kritéria "péče o dědictví".

Bližší informace o soutěži jsou na www.perfectpaddocks.co.uk.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů