Pátek, 19. dubna 2024

Společnost Ekologos se chce podílet na rozvoji mikroregionu

Společnost Ekologos se chce podílet na rozvoji mikroregionu
Obecně prospěšná společnost Ekologos se chce prostřednictvím projektu Partnerství pro rozvoj mikroregionu podílet na rozvoji části Českobudějovicka. Pod zmíněným názvem se mj. skrývá založení Sdružení podnikatelů a neziskových organizací, ale i vytvoření profesionální internetové stránky, vydávání Listů mikroregionu a vznik nové tradice v Hluboké nad Vltavou.

Půjde o tzv. Hlubocká setkání, která občanům umožní zapojovat se do rozhodovacích procesů a další aktivity. Myslím, že obecně u nás chybí větší spolupráce, především mezi podnikateli a neziskovým sektorem,“ řekl Právu Jan Šmidmayer, který je předsedou správní rady společnosti. Připomněl, že díky Sdružení podnikatelů a neziskových organizací vzniknou účinné vazby mezi privátním a veřejným sektorem a nevládními neziskovými organizacemi. Na schůzkách, které budou probíhat čtyřikrát ročně, budou hledat jejich účastníci řešení týkající se sociální, ekonomické problematiky.

Loni v říjnu, kdy jsme s činností začínali, jsme se soustředili na tři velké projekty: prvním z nich je právě vytvoření partnerství mezi podnikateli, neziskovými organizacemi a dalšími subjekty v okolí Hluboké nad Vltavou, dalším pak založení tradice zámeckých vinařských slavností a třetím navázání spolupráce se zahraničními partnerskými městy. Do prvního projektu se můžeme s počátkem roku už pustit a začínáme také připravovat žádost o grant na vinařské slavnosti,“ dodal.

Připomněl, že Ekologos chce usilovat v co nejširší míře o podporu handicapovaných či nezaměstnaných občanů a bude se snažit zprostředkovat těmto skupinám osob zaměstnání či je zapojit do projektů sdružení. Občanům a podnikatelům pak společnost nabídne možnost prezentace svých služeb a vznikne určitý přehled všech služeb v regionu.

Zdroj:BudNews
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů