Čtvrtek, 25. dubna 2024

Za nepořádek v Praze 8 velká pokuta

Za nepořádek v Praze 8  velká pokuta

Za černou skládku padla vysoká pokuta

skladka_vysokapokuta02.jpgPokutu sto tisíc korun uložil Odbor životního prostředí ÚMČ Praha 8 podnikateli, který poblíž Klihařské ulice v Libni založil černou skládku tím, že svým zaměstnancům nařídil odkládat zeminu a stavební odpad na veřejné prostranství. Tím veřejné prostranství znečistil a narušil vzhled osmé městské části. Jedná se o jednu z nejvyšších pokut, kterou za poslední roky odbor životního prostředí za nepořádek uložil.

Při objasňování tohoto správního deliktu úředníci radnice intenzivně spolupracovali se strážníky Městské policie Prahy 8. „Vzhledem k tomu, že nekázeň občanů i podnikatelů je v této oblasti čím dál tím větší, bude se spolupráce těchto dvou složek nadále prohlubovat,“ řekl Ondřej Mutlodboru životního prostředí.

Na konci listopadu například proběhne velká součinnostní akce zaměstnanců radnice a strážníků s cílem postihnout všechny nepořádné vlastníky pozemků. „S příchodem nového roku bude podobných akcí přibývat,“ dodal Mutl.

ZDROJ: Praha 8

skladka_vysokapokuta01.jpg

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů