Čtvrtek, 28. března 2024

Volebním lídrem zelených bude v Plzeňském kraji Eva Tylová

Volebním lídrem zelených bude v Plzeňském kraji Eva Tylová

V sobotu 28. ledna zvolili delegáti krajské konference Strany zelených v Plzeňském kraji první pětici  kandidátů pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Jedničkou na kandidátce bude konzultantka v oblasti ochrany životního prostředí a energetiky Eva Tylová.

Eva Tylová pracovala v letech 1998 – 2002 jako náměstkyně ministra životního prostředí, v roce 2002 -2003 jako ředitelka České inspekce životního prostředí. ”Mým cílem je věnovat se problémům, které se týkají každého občana. Jedním z nich je nedostatečná prevence korupce, která vede k velkým ztrátám ve státním rozpočtu,“  říká Tylová. „Budu prosazovat lepší využití dotací z Evropské unie pro rozvoj regionů. V Plzeňském kraji by dotace mohly směřovat ve větší míře do rozvoje venkova a na zvýšení zaměstnanosti. V oblasti životního prostředí vidím jako velkou hrozbu masivní dovoz komunálního odpadu, mj. i ke spalování  ze zahraničí, kterému chci zabráni.” V Plzeňském kraji s místními občany a organizacemi zabránila Tylová kontroversní výstavbě průmyslové zóny v blízkosti obytné zóny pro mexického producenta hliníkových hlav do automobilových motorů Nemak.  

Druhé místo na kandidátce obsadí vysokoškolský učitel a publicista ze Sušice Petr Šafařík. Je členem Strany zelených, pracoval v úspěšném volebním týmu senátora za Stranu zelených Jaromíra Štětiny.“Plzeňský kraj patří k těm krajům, kde obzvláště bude muset Strana zelených přesvědčit voliče o tom, že se kvalitně zabývá všemi závažnými politickými tématy. Tedy nejen životním prostředím,” řekl Šafařík.

 Na třetí místo postavila krajská konference Petra Hlávku, středoškolského učitele z Rokycan. Ten na kandidátce bude zastupovat Stranu pro otevřenou společnost a jeho doménou bude školská politika. Na kandidátce bude dále spisovatelka Eva Hauserová a vedoucí odboru kultury Magistrátu m.Plzně Roman Černíka.

Lídr kandidátky zelených Eva Tylová se v Plzeňském kraji utká s Václavem Votavou z ČSSD, Jaroslavem Lobkowiczem z KDU-ČSL, Jiřím Pospíšilem z ODS a Ivanou Levou z KSČM.

Kontakty a další informace

 

Eva Tylová

volební lídr Strany zelených

v Plzeňském kraji

mob.: 420 776 088 244 

eva.tylova@ecn.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů