Čtvrtek, 28. března 2024

Rychlé info z CENIA

Rychlé info z CENIA
  • Dohoda mezi vysokými školami o spolupráci na zavedení a zajišťování studia udržitelného rozvoje a životního prostředí  
    Rektoři pěti pražských vysokých škol podepsali v lednu 2006 dohodu o spolupráci na zavedení a zajišťování studia udržitelného rozvoje a životního prostředí. Dohoda umožňuje propojovat studijní a výzkumné programy. Účastní se jí ČVUT, VŠE, VŠCHT, ČZU a UK v Praze. K dohodě mohou přistoupit také další vysoké školy, které se písemnou formou zaváží plnit ustanovené podmínky.

  • Nová ekoporadna  
    Byl spuštěn nový servis pro návštěvníky internetových stránek Ekocentra Paleta - Ekoporadna. Pracovníci Vám rádi zodpoví veškeré možné dotazy týkající se životního prostředí.

  • Globální a environmentální výchova na pobytových akcích  
    Ekocentrum Paleta vydalo novou metodickou pomůcku. Kniha obsahuje návod k vedení akcí a velmi názorný přehled 107 aktivit, které lze provádět jak na pobytových akcích nebo v samostatných několikahodinových blocích. Aktivity jsou rozděleny do 8 tématických částí a doplněny libovolně zařaditelnými aktivitami. Vhodné pro 2. stupeň ZŠ, SŠ i VŠ.

  • Nové infolisty Zeleného kruhu  
    Zelený kruh vydal nové infolisty k projektu HRA O ZEMI. Hra o zemi a ekologická stopa - pracovní list č. 1 a dále Infolist Metody aktivního učení (příručka pro středoškolské pedagogy).

  • Zelený úřad - Ekologicky šetrné výrobky v kancelářích  
    CENIA, Česká informační agentura životního prostředí vytvořila nový osvětový leták určený pro státní správu a samosprávu k úřadování šetrnému k životnímu prostředí.

  • Projekt měsíce ledna  
    Ocenění projekt měsíce ledna udělila Nadace Partnerství projektu Auto*Mat, jenž se věnuje zklidnění dopravy v hlavním městě, alternativám automobilismu, podpoře cyklistiky, pěší chůze a městské hromadné dopravy.

  • Malé granty - Projektový management  
    Malé granty jsou společným projektem občanského sdružení AISIS a společnosti T-Mobile financovaným z Evropského sociálního fondu a rozpočtu ČR. Jeho smyslem je naučit pedagogy středních škol psát a připravovat projekty. Tuto dovednost pak předají mimo jiné svým studentům, aby i oni dokázali připravit a řídit projekty, jež sami vymyslí.
  • Sdílet článek na sociálních sítích

    Partneři

    Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
    Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
    ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
    EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
    INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
    ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
    NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
    E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
    Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
    Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů