Pátek, 19. dubna 2024

Den Země – svátek naší planety

Den Země – svátek naší planety

V sobotu, 22. dubna, proběhne v Centrálním parku Prahy 13, Lužiny tradiční oslava celosvětového Dne Země. Hlavním tématem slavnosti je “domácí ekologie” - zdraví, zvířata, ekodomy nebo biodpad. Na děti a rodiče čekají hravá a poutavá stanoviště, rodinná soutěž, přednášky, divadlo a mnohé další. Akci pořádá Sdružení TEREZA ve spolupráci s Odborem životního prostředí ÚMČ Prahy 13.

Všichni máme den, kdy slavíme svůj svátek a má ho i naše modrá planeta. 22. dubna se v každém koutu země slaví její svátek, Den Země. Stejně jako loni, tak i letos proběhne v Centrálním parku Prahy 13, Lužinách zábavné ekologické odpoledne. Od deseti dopoledne do půl šesté večer je pro návštěvníky připravena celá řada hravých aktivit a informací nejen s ekologickou tématikou. Téma letošních oslav “Domácí ekologie aneb co všechno mohu ve svém životě udělat pro zlepšení stavu životního prostředí” přitáhne pozornost všech, kterým není lhostejné, kde a jak žijí.

Na malé i velké čeká deset hravých stanovišť a informací o zdraví, stravě, šetrné domácnosti, domácích zvířatech, nakupování, zahradě, vodě, energii, odpadech, kompostování, ekodomech,. Dále obchůdek s ekovýchovnými materiály, přednášky odborníků, prezentace organizací zabývajících se bioodpady, dopravou a fair-trade.

Den Země pořádá v této části Prahy již tradičně Sdružení TEREZA, tentokrát ve spolupráci s Odborem životního prostředí ÚMČ Prahy 13 aoganizacemi Ekodomov, Fair-trade aOživení. Akci  finančně podpořilo MŽP ČR.

Kontaktní osoba: Petra Šimonová, tel.: 224 816 868, petra.simonova@terezango.cz

Sdružení TEREZA pomáhá dětem a mládeži vytvářet zdravé prostředí pro život a stát se zodpovědnými a aktivními členy občanské společnosti. Vytváříme a koordinujeme školní ekologické projekty, výukové programy pro děti, akce pro veřejnost, semináře pro učitele.

Více informací také na stránkách Sdružení TEREZA, www.terezanet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů