Úterý, 16. dubna 2024

Soutěž o český nízkoenergetický dům roku 2006

Soutěž o český nízkoenergetický dům roku 2006
Společnost Rockwool trvale hledá nové způsoby, jak zvýšit povědomí o důležitosti enviromentální problematiky bydlení a jak projevit svůj zájem o ekologii. Proto se rozhodla vyhlásit soutěž o český nízkoenergetický dům roku 2006 s názvem Rockhouse.

Soutěž, jež bude uzavřena 30. září 2006 a jejíž výsledky budou slavnostně vyhlášeny na konci října tohoto roku, si klade za cíl oslovit všechny ty, kteří vytvářejí svébytnou moderní českou architekturu a nebojí se hledat nové cesty. Při svém snažení využívají moderní, energeticky šetrné technologie, dbají na životní prostředí a při tom všem nezapomínají na kvalitu života obyvatel domu. Soutěže se mohou účastnit jak profesionálové z řad architektů, projektantů, stavitelů, investorů a dalších profesí, které se na projektu nízkoenergetického domu podílejí, tak studenti či studentské skupiny. Vítězný projekt profesionálů bude oceněn částkou 100 tisíc Kč, pro studentský projekt to bude 20 tisíc Kč.

Soutěž se týká jen těch projektů, které pracují s materiály firmy Rockwool a které splňují základní požadavky na spotřebu energie na vytápění odpovídající kritériím nízkoenergetického stavění (max. 50 kWh/m2/rok). Rozsah ani účel přihlášených projektů není omezen. Vzhledem k tomu, že je známo, jak daleko je od dobrého nápadu k prosazení do života, je připravena i zvláštní cena poroty pro realizovanou stavbu v hodnotě 50 tisíc Kč.

Další informace získáte na nebo na tel. číslech 241 740 471, 602 778 650, 602 164 462.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů