Čtvrtek, 28. března 2024

„EKOLOGICKÉ VELETRHY BRNO 2006“ S REKORDNÍ ÚČASTÍ

Již za dva měsíce (23.-25. května 2006) se na brněnském výstavišti uskuteční mezinárodní vodohospodářská výstava VODOVODY-KANALIZACE společně s veletrhem ENVIBRNO.
„EKOLOGICKÉ VELETRHY BRNO 2006“ S REKORDNÍ ÚČASTÍ
V Brně se představí téměř 300 vystavovatelů z celé střední Evropy včetně většiny lídrů v oboru jako například Hawle, Energia AG Bohemia, Ondeo Services, Vod-ka, Veolia voda ČR, Jihomoravská armaturka, Sita a další. Čistá výstavní plocha se blíží k hranici 8 000 m2.

Jinými slovy, letošní ročník bude z hlediska účasti vystavovatelů rekordní, přesun výstavy VODOVODY-KANALIZACE z Prahy do Brna se jednoznačně vydařil. Očekáváme, že veletrh navštíví okolo 10 000 odborných návštěvníků.

Spojení tématu vodohospodářství a ekologických technologií budí velký zájem také v zahraničí, zejména v Rakousku a Německu. Veletrhu se dále zúčastní vystavovatelé ze Slovenska, Polska, Itálie a Švýcarska. Součástí doprovodného programu budou kooperační setkání a workshopy firem z těchto zemí s českými partnery, které připravují obchodní komory a velvyslanectví jednotlivých zemí.

Doprovodný program veletrhu ale nabízí mnohem víc a jistě zaujme široký okruh odborné veřejnosti z oboru vodohospodářství i ochrany životního prostředí. Jedním z jeho hlavních bodů bude ENVIKONGRES, tradiční konference konaná pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva zemědělství ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. „Program letošního ENVIKONGRESU je doslova nabitý aktuálními tématy včetně problematiky IPPC, nakládání s odpady nebo monitoringu znečištění", komentuje přípravy doprovodného programu Martin Lánský, manažer PR a reklamy.

Připravena je také série přednášek a seminářů na novou legislativu v oboru vodohospodářství, které připravuje Sdružení oboru vodovodů a kanalizací (SOVAK) ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a dalšími partnery. „Představí se zde řada špičkových přednášejících včetně hostů ze zahraničí“, dodává Martin Lánský

Odborný program doplní Společenský večer a tradiční soutěže – Nejlepší vodohospodářská stavba roku, Vodárenská soutěž zručnosti, Zlatá medaile a další.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů