Pátek, 29. března 2024

V Brně se bude mluvit o investicích v řádu desítek miliard

V Brně se bude mluvit o investicích v řádu desítek miliard

Výrazným efektem veletrhu URBIS INVEST 2006 je upevňování povědomí ve světovém investorském prostředí o možnostech v naší zemi.

Nabídky investičních příležitostí budou zejména zahrnovat průmyslové zóny, technologické parky, brownfields, dálnice, komunikace, sítě, sanace ekologických zátěží, zdravotnictví, sociální služby, leteckou dopravu, vodohospodářství, odpadové hospodářství, obnovitelné zdroje energie, turistický ruch, volnočasové aktivity apod.

V souvislosti se "zelenou energií" se chystají doprovodné odborné programy v podobě seminářů a hlavně poradenství, které připravujeme spolu s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT), VUT Brno, Cechem topenářů a instalatérů a mnoha dalšími subjekty z tuzemska i zahraničí. Laik i odborník proto bude moci získat jak úzce specializovanou informaci, tak ucelenou představu o využití alternativních energetických zdrojů, uplatnění regulace a eliminace ztrát energie v budovách, využití finančních zdrojů Evropské unie pro rozvoj technologií zaměřených na "zelenou energii" atd.

Mezi už přihlášenými nechybějí ani takové významné společnosti jako třeba Akuterm sklo, a. s., JUB, a. s., Nobasil CZ, s. r. o., Rigips, s. r. o., Rockwool, a. s., Tepelná čerpadla IVT, s. r. o. Také další z dosud sedmi desítek přihlášených firem mají vztah k tématu Zelená energie.

Kráceno pro potřeby EnviWebu

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů