Čtvrtek, 25. dubna 2024

Obyvatelé Děčína mohou oslavit Den Země s Arnikou v Hudečkově ulici

Obyvatelé Děčína mohou oslavit Den Země s Arnikou v Hudečkově ulici

DĚČÍN – Netradiční oslavu Dne Země v podobě pouliční slavnosti s názvem „Živá ulice“ připravila na sobotu 22. dubna pro děčíňany v Hudečkově ulici Arnika Děčín spolu s CHKO Labské pískovce a sdružením Slunečnice.

 

„Hudečkovu ulici, kde celodenní akce proběhne, jsme vybrali záměrně, jelikož  se jedná o živou ulici v pravém slova smyslu. Toto místo denně navštěvují studenti blízkých škol, zaměstnanci úřadů a firem, sídlí zde dvě pořádající organizace a ještě zde najdeme čajový klub. Oslavou Dne Země chceme obyvatelům Děčína připomenout, že je důležité věnovat pozornost prostředí, ve kterém žijeme. Ulice patří mezi prostředí, kde se pohybujeme nejčastěji. Chceme tedy ukázat, že ulice nemusí být jen asfaltovou silnicí, ale také místem setkávání a zábavy,“ vysvětluje smysl akce hlavní organizátor Kamil Repeš z Arniky Děčín.

 

Hudečkova ulice ožije v době mezi 14. až 17. hodinou, kdy zde bude pro zájemce připraven zajímavý kulturní program. Mohou shlédnout výstavu uměleckých fotek „Valerka na plotě“, výtvarnou performanci Davida Landy, pouliční divadlo v podání děčínských gymnazistů, výstavu čajové keramiky Míry Musila, nebo výstavu s názvem „Příroda Českého středohoří“, kterou připravila Arnika - Tým Bořena. Nebudou zde chybět ani informační stánky sdružení, která se na akci podílejí. Na nejmenší návštěvníky zde čekají přírodovědné poznávací soutěže a výtvarná soutěž s názvem „Namaluj logo pro Zemi“. O hudební doprovod celého odpoledne se postará děčínský hudební mág Sarc.o.fucque.

 

Večerní program začne v 17 hod. v klubovně Arniky přednáškou o Národním parku České Švýcarsko a soustavě Natura 2000, která bude doplněna promítáním a fotografiemi. V 18:30 bude večer pokračovat besedou a projekcí s názvem „Jez ano či ne?“ zaměřenou na kontroverzní stavbu jezu na Dolním Labi. Oslava Dne Země bude zakončena ve dvoře čajovny Ve Vlnách ohnivou show, která začne kolem 21. hod. Zde si kromě dobrého čaje můžete vychutnat také živou etnohudbu v podání děčínských hudebníků.

 

„V Děčíně děláme takovouto akci poprvé. Věříme, že se setká s dobrou odezvou u místních i přespolních obyvatel a že třeba bude i inspirací pro další pouliční slavnosti. Všechny srdečně zveme a doufáme, že si oslavu Dne Země užijí společně s námi,“ dodává Kamil Repeš.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů