Čtvrtek, 28. března 2024

V Kolešovicích bouchl sklad

V Kolešovicích bouchl sklad

Policie bezprostředně poté celou oblast neprodyšně uzavřela, povolán byl i psovod. "Tři lidé byli přepraveni na popáleninovou kliniku, dva na ARO a zbytek na chirurgii do nemocnice v Rakovníku. Jeden člověk byl nalezen mrtvý," řekl Šípu šéf zasahujících lékařů Leoš Klik.

"Zatím jsme vyprostili z budovy čtrnáct osob, které jsme předali do rukou lékařů. Podle svědků je pravděpodobně uvnitř ještě jedna osoba," uvedl velitel zásahu Miroslav Hájek.

Zásah nebyl vůbec jednoduchý. Vojenští hasiči museli kvůli unikajícímu čpavku pracovat v chemických oblecích a plynových maskách. Po vynesení každého raněného s ním pak museli projít dekontaminačním stanem, aby ze sebe i raněných smyli možné jedy.

Pět osob ihned po výbuchu vyběhlo na střechu budovy. Povolány byly dva vojenské záchranné vrtulníky z letiště v Plzni - Líních, které je ze střechy nejen dostaly, ale těžce raněné přepravovaly do nemocnice.

Protože hasiči patnáctou osobu nenašli, byl navíc povolán i policejní vrtulník s termovizí, který muže objevil v nedalekém skleníku.

Zásah si jeho velitel nakonec pochvaloval. Šlo totiž o cvičení vojenských hasičů v součinnosti s policií, dobrovolnými hasiči z Kolešovic a záchrannou službou v bývalé sušárně chmele. "Jediný nedostatek byl, že chybělo vzájemné spojení mezi zasahujícími složkami," dodal Hájek.

VLASTIMIL RÁDL
http://www.deniksip.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů