Sobota, 20. dubna 2024

NOVINKY, KOŘENÍ EKOLOGICKÝCH VELETRHŮ

Přes 300 vystavovatelů – více než tisíc exponátů – desítky novinek na tuzemském trhu!
NOVINKY, KOŘENÍ EKOLOGICKÝCH VELETRHŮ

Přes 300 vystavovatelů ekologických veletrhů ENVIBRNO a VODOVODY – KANALIZACE, které proběhnou na brněnském výstavišti ve dnech 23. – 25. 5. 2006, nabídnou ve svých expozicích předpokládaným cca 10.000 odborných návštěvníků přes tisícovku exponátů. Budou mezi nimi také desítky novinek na tuzemském trhu. Nabízíme přehled těch, které jejich vystavovatelé organizátorům nahlásili. Pro snadnou orientaci postupujeme abecedně podle názvů firem, které je v Brně představí.

ACO Stavební prvky spol. s r.o. představí biologickou čistírnu odpadních vod se stabilní, vysokou účinností čištění, vysokou odolností vůči hydraulickému a biologickému přetížení, snadnou instalací, provozem i údržbou, ANDROCHEMA s.r.o.

Železité koagulanty vhodné pro úpravy odpadních vod v průmyslových i obecních ČOV. V nabídce ATJ SPECIAL s.r.o. nebudou chybět zcela nové hydraulicky ovládané autonomní membránové ventily s pilotním okruhem CLA-VAL TYTAN.

CS-BETON s.r.o. bude na svém stánku prezentovat BEZPEČNOSTNÍ PROTIPOŽÁRNÍ UZÁVĚR, sloužící ke zvýšení požární bezpečnosti v tunelech. Je vyráběn v profilech I a T.

Společnost DHI Hydroinform a.s. představí Průtokoměry OCM Pro a PCM Pro určené pro měření průtoku v otevřených kanálech a částečně či plně zaplněných potrubích. Měření průtoku je založeno na principu křížové korelace, což umožňuje dosáhnout vysoké přesnosti. Firma Duroton Polymerbeton GmbH nabídne profil ve tvaru přilby se suchým odtokem určený pro pročištění stávající odpadní stoky.

Mezi exponáty ELIS PLZEŇ a.s. bude novinkou Ultrazvukové vodoměry FLOMIC FL 102X s bateriovým napájením, které jsou určeny k měření průtoku, spotřeby a tlaku vody ve vodovodních sítích, k monitorování vodovodních sítí a ke zajišťování úniků vody. Elektronika je vybavena možností archivace dat. Nepotřebují síťové napájení, životnost baterie je 6-8 let.

FIEDLER-MÁGR představí STELU – malou levnou telemetrickou sestavu v síti GSM/GPRS pro monitorování průtoků, hladin, tlaků a dalších veličin. Doba provozu až 5 let na jednu bateriovou náplň při každodenním odesílání dat na server. Mikrofiltr s praním síta firmy FONTANA R, s.r.o. nabízí řešení zanášení jemných mikrosít na filtrování vody vodním kamenem, které spočívá v praní síta během provozu. FORTEX - AGS, a.s. představí Komplexní řešení pro kalová hospodářství čov založené na využití tepla vzniklého exotermním aerobním biologickým procesem za využití čistého kyslíku. Proces je energeticky nezávislý, nepotřebuje externí zdroj tepelné energie.

V expozici firmy GRYF HB, spol. s r.o. najdeme MěřIcí systém Magic - otevřený systém pro měření elektrochemických a fyzikálních veličin (pH, vodivost, kyslík, ORP, ISE, teplota, tlak, výška hladiny, průtok, koncentrace plynu). Umožňuje ruční i automatické ukládání dat, měření na několika kanálech současně a mnoho dalších výhod.

ŠACHTA TLAKOVÉ KANALIZACE HAK EKO s.r.o. je určena k přečerpávání splaškových vod. Jde o ideální řešení pro napojení na výše uloženou gravitační kanalizaci, nebo pro napojení na systém tlakové kanalizace. - K novinkám v oblasti ochranných pomůcek patří nové sorpční koberce s protiskluzovou úpravou MRNS 10040, MRNS 5040. Jejich výrobce, HAPPY END CZ, a.s., jim dal do vínku vynikající pevnost, sorpční kapacitu a kvalitní design. HAWLE A šoupátko je podle výrobce HAWLE ARMATURY, spol. s r.o. první měkce těsnicí uzavírací šoupě na světě v monokonstrukci. Žádné šroubení v horní části - vřetenové uložení je upevněno v tělese bajonetovým uzávěrem. Celoplošná povrchová úprava epoxidovým práškem znamená 100% ochranu před korozí. HELLSTEIN spol. s r.o. nabízí Domovní ČOV STMH5/10, v níž se např. vůbec nemanipuluje s česlicovým košem a přebytečným kalem. Snadno rozšířit z jednoho RD na dva za 30 min. výměnou vestavby. Nové Regulační ventily S300 Honeywell, spol. s r.o. zajišťují plynulou regulaci tlaku vody. Řada ventilů obsahuje i pojišťovací ventily, ventily napouštěné a ochranné pojišťovací ventily. zpětná klapka WASTOP společnosti HYDROTECH s.r.o. slouží k ochraně potrubí proti povodním, k zamezení zápachu z kanalizace a proti zaplavení. Minimální údržba, jednoduchá instalace, citlivost na malé změny tlaku vody v potrubí.

IBOS s.r.o. bude vystavovat Monitorovací systém REVI 550 (DN 150 - 800, optika ZOOM, přenosný systém, automatický buben navíjení). Novinkou na českém trhu je i Odstředivě litý sklolaminát firmy JOKVA OLOMOUC, a.s.

Pračka shrabků SCREENINGS WASHER MONSTER od K & H KINETIC a.s. je kontejnerový systém s násypkou, jehož účelem je drcení, praní, komprese a odvodnění shrabků separovaných na zařízeních pro zachycení shrabků. Produkuje shrabky s menším zápachem připravené pro likvidaci. Těsnění s ocelovou vložkou firmy Kroll & Ziller CZ s.r.o. zaručují samovystředění a absolutní těsnost s prodlouženou životností.

V expozici MUTE spol. s r.o. najde veletržní návštěvník mj. Dávkovací čerpadlo MAGDOS LC - jednoduché, cenově výhodné magnetické dávkovací čerpadlo Lutz-Jesco, s výkonem až 5,7 l/h a max. tlakem 10 bar. Plynulá regulace výkonu 20–100 %, napájení 230 V, hadicová připojení zabudována v tělesech ventilů.

Prefa Brno, a.s., uvedla letos na trh nový Šachetní konus TBR - Q.1 100/63/58, TBR - Q.1 100/63/83, TBR - Q.1 100/63/108, TBR - Q.1 100/63/158 nahrazující sestavu konus skruž, a to výšky 25, 50 nebo 100 cm. Společnost ProMinent Dosiertechnik CS s.r.o. představí Kontejnerové úpravny pitné vody ProMinent určené k výrobě pitné vody z vody mořské. Výkon úpravny dovoluje zásobovat vodou až 3500 obyvatel. Snadná doprava a instalace.

Unikátní, plně digitální multikorelační systém určen pro křížovou korelaci Enigma firmy Radeton s.r.o spojuje výhody detektoru skrytých úniků a digitálního korelátoru na PC platformě s 8 senzory (až 28 korelací během jediného měření!). Firma Robert Schulz nabídne Vzorkovač s průtokově úměrným nepřetržitým odběrem vzorku SVP 24 VK s kontinuálním vzorkováním. Společnost ROMOLD GmbH vystaví novou plastovou šachtu v různých provedeních pro vodovody, kanalizace, telekomunikace, čerpací stanice i silniční odvodňování. Další novinkou této firmy bude Aktivní uhlíkový filtr odpadního vzduchu pro čerpací zařízení s možností upevnění na každý poklop.

Na stánku STROJÍRNY POTŮČEK s.r.o. se bude návštěvník moci seznámit s novou kontejnerovou dvouplášťovou nerezovou nástavbou pro rozvoz pitné vody KCA - 2.4 B.

Z exponátů společnosti TECHNOAQUA, s.r.o. zaujme jako novinka Průtokoměr ISCO 2150 pro měření průtoku v kanálech s otevřenou hladinou; v expozici TECHNOPROCUR CZ, spol. s r.o. zase Zákaloměr SIGRIST AquaScat, používající bezkontaktní měření ve volně padajícím proudu vody. Díky tomu je bezúdržbový a vysoce přesný. Přístroj lze snadno kalibrovat skleněným referenčním standardem.

VAE CONTROLS, s.r.o. nabídne 2 novinky. Tou první je malÁ stanicE pro monitoring a řízení vodárenských objektů TSLC 422 (s omezeným počtem signálů nebo v místech bez možnosti napájení z elektrické. sítě, min. spotřeba energie, možnost napájení ze solárních článků aj. výhody). Tu druhou představuje vyspělý průmyslový automatizační software SCADA SCX 6 (možnost dynamicky on-line konfigurovat systém a provádět rychle změny v databázích a mimikách, vysoká variabilita, jednoduché licencování struktur).
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů