Pátek, 19. dubna 2024

Ekologické veletrhy na dohled

Ekologické veletrhy na dohled
Jedenáct úspěšných ročníků mají za sebou mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO i mezinárodní vodohospodářská výstava VODOVODY-KANALIZACE (VOD-KA). Zatímco dosud se pořádaly odděleně, a navíc první akce v Brně a druhá v Praze, v letošním roce se poprvé ve dnech 23. - 25. května představí návštěvníkům brněnského veletržního areálu pod názvem Ekologické veletrhy Brno společně.

A bude tak tomu ještě alespoň podvakráte, protože Sdružení oboru vodovodů a kanalizací (SOVAK), které je pořadatelem VOD-KA, ve výběrovém řízení vybralo za nového organizátora nejméně tří po sobě následujících ročníků své výstavy společnost Veletrhy Brno a současně odsouhlasilo její přesun z Prahy na jih Moravy.

Společně s oběma akcemi se již tradičně uskuteční bohatý doprovodný program. S veletrhem ENVIBRNO, zaměřeným na environmentální technologie pro ochranu ovzduší, půdy a krajiny, pro snižování hluku a odstraňování starých ekologických zátěží, proběhne ENVIKONGRES. Jde o nejvýznamnější středoevropskou konferenci o integrované prevenci a omezování znečištění IPPC, určenou odborníkům a představitelům podniků, vlády, měst, obcí i občanských organizací. První veletržní dny budou patřit mezinárodní konferenci Systém účetnictví a reportingu udržitelného rozvoje a přednáškám o implementaci IPPC v ČR v letech 2004-2005, o aktuální legislativě, o integrovaném registru znečišťování v ČR, o monitoringu, databázích, reportingu apod. Poslední veletržní den bude vyhrazen problematice odpadů.

Vodohospodářskou výstavu VODOVODY-KANALIZACE doprovodí přednášky a semináře o novinkách v legislativě, o možnostech financování vodovodů a kanalizací včetně zdrojů z EU, o plánování rekonstrukcí vodovodních sítí apod.

Samostatně se na brněnském výstavišti uskuteční 16. mezinárodní sympozium SANACE BETONOVÝCH KONSTRUKCÍ. Návštěvnicky nejatraktivnějšími položkami doprovodného programu budou výstava Nejlepší stavba vodního hospodářství v galerii pavilonu B, vodárenská soutěž zručnosti a zejména 5. ročník praktických ukázek protipovodňových opatření, které budou probíhat u nově zrekonstruovaného bazénu před pavilonem Z. Primárně je tato evropsky unikátní akce s tématy Ochrana rodinného domu s garáží v záplavovém území, Kotvení plavidel za povodně a Materiálně-technické vybavení povodňové komise určena protipovodňovým komisím obcí a měst.

Z řady pracovních setkání, které se na půdě Ekologických veletrhů uskuteční, je nutné zmínit alespoň zasedání komise životního prostředí a zemědělství Asociace krajů České republiky, kooperační setkání německých a českých firem a obdobné setkání českých a rakouských firem. Vrcholným společenským setkáním bude večer pro vystavovatele a významné hosty. Při této příležitosti budou také vyhlášeny výsledky soutěží včetně předání Zlatých medailí vítězným exponátům a ocenění Aura o nejlepší a nejefektivnější veletržní stánek za minulé období.

Společné pořádání veletrhu ENVIBRNO a výstavy VOD-KA dále zvýšilo prestiž obou akcí a jejich atraktivnost návštěvníkům, kterých se očekává na deset tisíc.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů