Čtvrtek, 28. března 2024

Dřevěný dům má své vítěze

Dřevěný dům má své vítěze
V rámci mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2006 proběhlo slavnostní předání cen vítězům soutěže Dřevěný dům 2006. Z celkem 136 soutěžních návrhů bylo oceněno osm dřevostaveb v kategorii bytový dům a 11 v kategorii rodinný dům. Soutěž byla vypsána ve dvou kategoriích: na projekt nízkoenergetického "dřevěného" rodinného domu a na projekt nízkoenergetického "dřevěného" bytového domu.

Do soutěže o nejlepší projekty dřevostaveb v kategorii Rodinný dům se přihlásilo 115 projektů a vítězem se stal návrh autorů Petra Jurečka a Michala Kotlase. V kategorii Bytový dům soutěžilo 21 přihlášených návrhů a zvítězil návrh Aleše Břečky a Jana Lefnera.

Soutěž Dřevěný dům 2006 iniciovalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR v polovině loňského roku vypsáním veřejné architektonicko-konstrukční soutěže s cílem podpořit vznik moderních dřevostaveb na území České republiky. Dalším cílem soutěže bylo vytvoření databáze kvalitních projektů nízkoenergetických domů a jejich následná nabídka pro veřejnost, včetně rozšíření informovanosti stavebníků a investorů o dobrých vlastnostech a prospěšnosti dřevostaveb. Roli vyhlašovatele soutěže přijalo též MZ ČR, MŽP ČR, MMR ČR a dále Nadace dřevo pro život, Česká komora architektů, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků a Technologické centrum Akademie věd ČR.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů