Úterý, 23. dubna 2024

České firmy pojedou do Rumunska

České firmy pojedou do Rumunska

Misi českých firem do Rumunska pořádá Svaz průmyslu a dopravy. Uskuteční se jako doprovod prezidenta republiky Václava Klause při jeho státní návštěvě ve dnech 10. - 13. července. Program zahrnuje business fóra a dvoustranná jednání v Bukurešti a na dalších místech v Rumunsku (bude upřesněno později), pracovní setkání s prezidentem Klausem a jednání na rumunských ministerstvech společně s náměstkem českého ministra průmyslu a obchodu.
Perspektivním oborem je zejména energetika - ať už jde o modernizaci stávajících, nebo o budování nových kapacit tepelných a vodních elektráren. Zajímavé příležitosti jsou i v oblasti rekonstrukce a budování dopravní a místní infrastruktury (železnice, silnice, letiště, obnova vozového parku rumunských měst včetně dílčích vybavení jako třeba označovače jízdenek či měřicí technika). Perspektivní jsou také ekologické technologie - zejména čističky odpadních vod, stejně jako potravinářský průmysl a zemědělství. Šanci má rovněž spolupráce v nových moderních oborech a informačních technologiích (například technologické linky, aplikace pro bankovnictví, kartové systémy, kartografie, software).
Uzávěrka přihlášek na misi je 9. června, formuláře jsou ke stažení na webu www.spcr.cz. Podrobnosti lze zjistit i prostřednictvím e-mailu pjirankova@spcr.cz. Cena pro jednoho účastníka činí 32 tisíc korun. Zahrnuje ubytování v pětihvězdičkových hotelích, společné obědy a večeře, místní přepravu, poplatky za pronájmy sálů a organizaci jednání, zápis do oficiálního katalogu mise, služby pracovníka Svazu průmyslu a dopravy během cesty a režijní náklady spojené s její přípravou. Letecká přeprava vládním speciálem TU 154 je bezplatná.

Zdroj: Profit

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů