Středa, 24. dubna 2024

Rezidenční čtvrtě Botanica a Barrandov v Praze začaly lákat kupce na výhled do zeleně.

Rezidenční čtvrtě Botanica a Barrandov v Praze začaly lákat kupce na výhled do zeleně.
Již druhá etapa výstavby bytových a rodinných domů v rezidenční čtvrti Botanica v Praze 5 nabízí zájemcům kvalitní, moderní bydlení v příjemné lokalitě nedaleko centra Prahy. Celkem 158 nových bytů s vnitřní dispozicí od 1 kk do 5 kk začala nabízet společnost Skanska prostřednictvím své Realitní kanceláře Skanska. Cena bytu za metr čtvereční se pohybuje od 33 500 korun.
"Projekt Rezidenční čtvrť Botanica je velmi úspěšný. První etapa projektu je prakticky vyprodána a nyní přicházíme s druhou etapou, která rovněž nabízí komfortní bydlení v bytových a rodinných domech. V současné době byl zahájen prodej bytů a následně bude rovněž zahájen prodej rodinných domů. Obytné domy dále doplní malé komerční centrum, jež bude zahrnovat dvě administrativní budovy," sdělil výkonný ředitel Divize Project Development společnosti Skanska Petr Fanta.
Druhá etapa zahrnuje výstavbu třípodlažních bytových domů s posledním ustupujícím patrem, které nabídnou celkem 158 bytů s vnitřní dispozicí od 1 kk do 5 kk ve standardu Komfort. Uprostřed areálu vznikne příjemné náměstíčko, přes které povede pěší trasa směrem k nedalekému vrchu Vidoule.
Rezidenční čtvrť Botanica v Praze 5 těsně sousedí s přírodní památkou Vidoule a Stolovou horou a v těsné blízkosti je Prokopské údolí a Motolský park, což umožňuje využívat možnosti procházek v přírodě. Již v rámci první fáze výstavby Rezidenční čtvrti Botanica byl vybudován biokoridor o rozloze asi 25 tisíc m2, který areál příjemně a velmi přirozeně odděluje od okolního městského ruchu.

Barrandov
Rezidence Barrandov v městské části Praha 5 v ulici Filmařská nedaleko barrandovských ateliérů poskytne obyvatelům příjemné a moderní bydlení s výhledem na Prahu. Celkem čtyřicet nových, originálně řešených bytů ve třech bytových objektech přímo sousedí s národní přírodní památkou Barrandovské skály a množstvím zeleně vytváří dojem velké zahrady. Bytové domy v hodnotě více než 158 milionů korun postavila společnost Skanska CZ od poloviny prosince 2005 do dubna letošního roku. Investorem projektu byla společnost K Barrandov, dceřiná společnost českého developera Conti Real a nizozemského investora K Real Estate Fund.
"Tento bytový projekt je unikátní především rozsahem použité zeleně a ekologických materiálů, jako je dřevo. Zeleň nejen bezprostředně obklopuje bytové domy, ale nachází se i na střechách budov, u vchodů do objektů, a dokonce v prostoru určeném pro nádoby na tříděný odpad," sdělil výkonný ředitel Divize Pozemní stavitelství Morava společnosti Skanska CZ Jindřich Ťukal.
V rámci výstavby vznikly tři čtyřpodlažní bytové domy, které nabízejí celkem 40 nových prostorných bytů s vnitřní dispozicí od 2 kk do 5 1. Každý byt je originální, a to především vybavením koupelny. Okna jsou dřevěná, stejně jako plovoucí podlahy v bytech. Každý byt je vybaven samostatným plynovým kotlem. Všechny domy mají výtah, v podzemních podlažích je umístěn dostatečný počet garážových stání.
Celý areál volně navazuje na flóru nedaleké národní přírodní památky Barrandovské skály.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů