Čtvrtek, 25. dubna 2024

Toyota zvyšuje své snahy o zavádění ekologických technologií a vozidel

Toyota zvyšuje své snahy o zavádění ekologických technologií a vozidel

PRAHA (WR) - Toyota Motor Corporation (TMC) dnes oznámila, že ve snaze o dosažení udržitelné mobility a přispění k ochraně globálního životního prostředí zvyšuje úroveň svého vývoje v oblasti ekologických technologií a posiluje své snahy o zavádění vozidel s minimálním vlivem na životní prostředí. WR o tom informoval tiskový mluvčí Toyoty Tomáš Vaněk.

Intenzivnější zapojení TMC v této oblasti probíhá s ohledem na zlepšování účinnosti paliva s cílem snížit emise CO2, který je považován za hlavní příčinu globálního oteplování, s ohledem na vyčistění vypouštěných emisí ve snaze zmírnit znečištění atmosféry a snahu o rozmanitost energie s cílem omezit používání fosilních paliv, a to zejména ropy.

TMC považuje ochranu globálního životního prostředí spolu s bezpečností silničního provozu za prvořadou záležitost z hlediska společenské zodpovědnosti firmy. Společnost pokračuje v podpoře vývoje automobilů ohleduplných vůči životnímu prostředí a ekologických technologií při současné snaze aktivně poskytovat technologie a výrobky, které přispívají k vytváření udržitelné mobility. TMC také pracuje na aktivní realizaci opatření, které jsou v souladu s jeho ekologickou politikou, jako je Toyota Earth Charter, a ve shodě s Toyota Enviromental Action Plan, který stanovuje specifické střednědobé a dlouhodobé cíle činnosti.

http://www.webreporter.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů