Středa, 24. dubna 2024

Cyklostezka bude hotová letos

Cyklostezka bude hotová letos

PLZEŇ - Nová čtyřkilometrová cyklostezka z Plzně do Třemošné bude hotová ještě v tomto roce. V těchto dnech získala územní rozhodnutí, se stavebním povolením počítá investor, jímž je radnice prvního plzeňského městského obvodu, do konce srpna. "Vlastní stavba začne v září a skončí v listopadu," řekl Právu Milan Brecík, vedoucí investičního odboru zmíněného obvodu.
Stezku budou podle něj využívat jak rekreanti, tak lidé, kteří jezdí na kole do práce do Škody JS - podnik s více než sedmi sty zaměstnanci se nachází mezi Plzní a Třemošnou v lokalitě nazývané Orlík.
Trasa, jejíž výstavba vyjde na více než dvanáct miliónů korun, začne u Kamenného rybníka, překoná státní silnici na Žatec i souběžnou železniční trať, podél níž bude pokračovat přes Orlík až na okraj Třemošné. "Nejdražší bude zabezpečení dvou železničních přejezdů - u Kamenného rybníka a na Orlíku," podotkl Brecík. Další větší akcí bude můstek přes zdejší potok a také přechod se středovým ostrůvkem přes žateckou výpadovku na počátku trasy.
"Jinak chceme v maximální míře využít stávající lesní cesty, které zpevníme. Ale asfaltem nebo zámkovou dlažbou budeme šetřit, nehodláme dělat žádné nešetrné zásahy vůči životnímu prostředí," uzavřel Brecík.

Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů