Pátek, 29. března 2024

Soutěž projektů k rozvoji regionu

Soutěž projektů k rozvoji regionu
Tradiční Den otevřených dveří, který uspořádala v červnu společnost Holcim (Česko), a.s., v závodě v Prachovicích, byl spojen s vyhlášením vítězných projektů soutěže "Cena Holcim pro rozvoj regionu Železných hor."

Přihlásit se mohly projekty z okolních obcí v oblasti ochrany životního prostředí, práce s mládeží a se sociálně slabšími skupinami obyvatel, obnovy veřejně využívaných prostor a jiných aktivit podporujících rozvoj obcí a měst této oblasti. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 31 projektů. Z těch vybrala odborná porota vítěze, mezi které rozdělila téměř 400 tisíc korun. Udělila i dvě zvláštní ocenění. Hodnotila se celková úroveň projektu, jeho význam pro region a přínos obyvatelům podhůří Železných hor.

Vítězným se stal návrh Základní školy Bojanov s názvem Koutek pohody, ve kterém budou moci trávit svůj volný čas nejen školní děti a mládež, ale také široká veřejnost. Škola bude tento prostor využívat k netradiční výuce v předmětech výtvarné výchovy nebo přírodopisu. Holcim jej odměnil částkou 100 tisíc korun. Na druhém místě se umístil projekt přírodní učebny a relaxačního místa pro žáky Školní zahrada Základní školy z Ronova nad Doubravou. Dosud nevyužívaný školní pozemek bude přestavěn na víceúčelovou zahradu určenou dětem k relaxaci i výuce nebo k setkávání žáků, učitelů a rodičů. Projekt získává od společnosti Holcim částku 50 tisíc korun. Jako třetí nejlepší byl ohodnocen projekt Občanského sdružení Palučiny s názvem Revitalizace bývalého vojenského prostoru v Uherčicích-Rozpakově. Na úpravu multifunkční zóny pro děti, mládež i dospělé, ve které se budou celoročně realizovat dětské tábory, sportovní turnaje nebo semináře rukodělných prací přispěl Holcim též částkou 50 tisíc korun.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů