Úterý, 23. dubna 2024

Exkurze společnosti Kovosteel, s.r.o.

Společnost Kovosteel  zabývající se zejména  výkupem a zpracováním kovového odpadu doplnila svoji nabídku o zcela novou činnost zabývající se ekologickou osvětou, výchovou, učením a vzděláváním dětí, žáků, studentů a široké veřejnosti.
Exkurze společnosti Kovosteel, s.r.o.

Cílem tohoto projektu je  přispět k naplnění myšlenky J. A. Komenského „ŠKOLA HROU“, jinými slovy myšlenka vzdělávání zábavnou a hravou formou,  která neodrazuje, ale  stimuluje zájem po dalších poznatcích. Byli bychom rádi, kdyby náš projekt vedl k zamyšlení a zároveň k podpoře v co nejširším kruhu organizací, měst, obcí, veřejnosti.

Naše exkurze budou probíhat v kongresovém centru, kde plánujeme vybudovat interaktivní a zábavné středisko. Zde by se nacházely různé zajímavé předměty např. z oblasti cukrovarnictví, zemědělství, dopravy apod., které si budou  moci návštěvníci  prohlédnout, dozvědět se více o jejich historii, funkčnosti apod. Zájemci si zde budou moci vyzkoušet, své znalosti z oblasti třídění odpadů, dokonce přímo odpad pomocí interaktivních her třídit, projít procesem recyklace, dostat se do historie odpadů, vyzkoušet řadu testů, kvízů, rébusů apod.

Dále budou exkurze pokračovat projížďkou v silničním vyhlídkovém vláčku, který návštěvníky  proveze celým areálem naší společnosti a dovolí tak nahlédnout do skutečné reality za běžného denního provozu. Projížďka bude doplněna odborným výkladem, který  bude pojednávat o jednotlivých střediscích, výrobních procesech, technice, zajímavostech apod.

 

Použité exponáty a výukové programy budou navrženy tak, aby zaujaly veškeré smysly lidského vnímání, byly hravé, zábavné a zároveň poučné. Vhodné pro všechny věkové kategorie.

 

Věříme, že vás náš projekt zaujme a stanete se jedněmi z prvních účastníků našich exkurzí.

 

Těšíme se na vás.

 

Kovosteel, s.r.o.

 

www.kovosteel.cz

 

Sídlo společnosti
areál společnosti KOVOSTEEL, s.r.o.
Brněnská 1372
686 03 Staré Město


Provozní doba

Letní období
Po-Pá 6:30 – 18:00, So 7:00-12:00
Zimní období
Po-Pá 7:00 – 17:00, So 7:00-12:00

Zdroj: PR článek
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů