Pátek, 29. března 2024

Mezinárodní tábor ochránců přírody bude na Malši u Leopoldschlagu

Mezinárodní tábor ochránců přírody bude na Malši u Leopoldschlagu

Linec / České Budějovice - Hornorakouský Svaz ochrany přírody připravil ve spolupráci s německými a českými partnery a s Institutem Jane Goodallové poprvé "Green Belt Camp Maltsch / Malše". Uskuteční se 19.-26. srpna u Leopolschlagu, v největším přeshraničním biotopu Evropy, jak projekt uvádí. "Mladí lidé z Rakouska, Německa a Česka tu budou jeden prázdninový týden pracovat pro přírodu v přírodě a přinesou tak důležitý příspěvek pro zachování jedinečné přírodní a kulturní krajiny evropsky chráněného území Malše," píší pořadatelé.

K táboru srdečně zvou mladé lidi od šestnácti do třiceti let, kteří by chtěli po dobu jednoho týdne plnit zdarma důležité odborné úkoly ochrany přírody. Dopravu do místa a z místa si musejí hradit sami, náklady pobytu včetně stravy poskytne pořadatel. Nocování bude ve stanech, pro případ špatného počasí je ale zajištěno náhradní ubytování.

"Těžištěm plánovaných prací je ošetřování záplavových lučin podél Malše, které skýtají životní prostor pro vzácné druhy ptactva jako sluky otavní či chřástaly polní," sdělují organizátoři. Zdůrazňují, že nejen práce bude na programu Green Belt Campu, ale také zábava.

Zájemci se mohou ještě obrátit na Naturschutzbund OÖ,

Landstr. 31, A-4020 Linz, eventuálně na mailovou adresu ooenb@gmx.net.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů