Čtvrtek, 25. dubna 2024

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NEVLÁDNÍCH ORGANIZACÍ

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NEVLÁDNÍCH ORGANIZACÍ

Vážení přátelé,

dostává se vám do rukou katalog programů nevládních organizací určených pedagogům základních a středních škol. Katalog vychází u příležitosti veletrhu nevládních organizací Spolupráce 2005, který pořádá o.s. AISIS za podpory Velvyslanectví Spojených států amerických. 

Cílem katalogu je seznámit školy s programy, které jim nabízejí nevládní organizace k obohacení výuky, k dalšímu vzdělávání, evaluaci, konzultacím i společným výjezdům dětí a pedagogů či celých pedagogických sborů. Přestože nabídka nevládních organizací pro školy je velmi pestrá a kvalitní, některé školy ji dosud málo využívají. Často proto, že o ní nejsou dostatečně informovány a netuší, že jim může bezprostředně pomoci v řešení jejich aktuálních problémů s tvorbou a realizací školních vzdělávacích programů. Tuto informační bariéru bychom chtěli pomoci odstranit a přičinit se o to, aby školy začaly chápat nevládní organizace jako své přirozené partnery při realizaci kurikulární reformy i zkvalitňování práce školy.

Nabídka je v katalogu členěna podle programů, nikoli podle organizací. Programy jsou tříděny podle oblastí práce školy. U každého programu naleznete specifikaci jeho cílů a popis nabízených aktivit,  dále kontakty na organizátora, termíny, informace o lektorech, případně cenu.

Jana Straková, Aisis 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů