Úterý, 23. dubna 2024

II. ročník ekologické soutěže „Od poklopu ke poklopu Kyklop kouli koulí“

II. ročník ekologické soutěže „Od poklopu ke poklopu Kyklop kouli koulí“

V úterý 12.9.2006 01/71. ZO ČSOP Koniklec uspořádala pro děti ze základních škol na Praze 3 již druhý ročník ekologické soutěže „Od poklopu ke poklopu Kyklop kouli koulí“ tentokrát s podtitulem „Jak zachránit planetu Zemi před neekologickým chováním (nejen) obra Kyklopa“. Zúčastnilo se celkem 64 dětí ze čtyř základních škol. Na pěti hlavních stanovištích děti soutěžily ve dvou až tříčlenných družstvech (celkem 29 družstev), na čtyřech doprovodných pak bojoval každý sám za sebe.

Žáci si nejprve vyslechli příběh obra Kyklopa, který škodil životnímu prostředí svého ostrova, ale nakonec byl napraven a začal přírodě pomáhat. Poté se vydali na trasu pěti stanovišť rozmístěných po horní plošině Vrcholu sv. Kříže, kde si zábavnou formou ověřovali své znalosti s oblasti ochrany životního prostředí. V rámci doprovodného programu děti např. trénovaly svoji přesnost a šikovnost v pohybových hrách nebo malovaly „přírodu přírodou“.

Nakonec si všichni soutěžící mohli vyměnit získané body za sladké odměny v „Kyklopově obchodě“. Vyvrcholením celé akce bylo vypuštění papírového draka představujícího napraveného obra.

Po sečtení bodů se jako první umístila ZŠ Žerotínova, ale výsledky byly skutečně velmi těsné. Dále se soutěže zúčastnily děti ze ZŠ Jaroslava Seiferta, ZŠ Jeseniova a ZŠ Chelčického. Akce proběhla za finanční podpory Hlavního města Prahy, MČ Praha 3 a NSSEVVO.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů