Čtvrtek, 28. března 2024

Přihlaste se do soutěže

Přihlaste se do soutěže
Soutěž projektů a realizací nízkoenergetických domů ROCKHOUSE, vyhlášená společností Rockwool v březnu tohoto roku, se pomalu blíží svému vyvrcholení.

Možnost přihlásit projekty končí již 30. září.

Soutěž si klade za cíl zaujmout odbornou i laickou českou veřejnost tématem šetrného provozu domů a budov s možnostmi sladění ekologických, ekonomických a estetických požadavků na domy, určené k bydlení, které přinášejí moderní technologie izolačních hmot z kamenné vlny.

Do soutěže je stále ještě možné přihlásit všechny projekty, které pracují s materiály firmy Rockwool a které splňují základní požadavky na spotřebu energie na vytápění, odpovídající kritériím nízkoenergetického stavění (max. 50 kWh/m2/rok). Rozsah ani účel přihlášených projektů není omezen.

Vzhledem k tomu, že víme, jak daleko je od dobrého nápadu k prosazení do života, je připravena i zvláštní cena poroty pro realizovanou stavbu. Soutěže se mohou účastnit jak profesionálové z řad architektů, projektantů, stavitelů, investorů a dalších profesí, které se na projektu nízkoenergetického domu podílejí, tak studenti či studentské skupiny.

Odborná porota vyhodnotí došlé projekty a na konci října se již mohou výherci těšit z připravených cen. V kategorii Projekt je hlavní cena ve výši 100 000 Kč, v kategorii Realizace získá vítěz 50 000 Kč.

Podrobná pravidla soutěže ROCKHOUSE a přihlášku najdete na www.rockhouse.cz.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů