Čtvrtek, 28. března 2024

Ekologický festival Týká se to také tebe se představuje výstavou v mrakodrapu

Ekologický festival Týká se to také tebe se představuje výstavou v mrakodrapu
ZLÍN – Výstava, která má upozornit na další ročník ekologicky zaměřeného festivalu Týká se to také tebe (TSTTT), je od dnešního dne k vidění ve třetí etáži Baťova mrakodrapu. V sídle Zlínského kraje je na patnácti oboustranných výstavních panelech představena historie i současnost festivalu. Návštěvníci mohou spatřit oceněné fotografie z minulých ročníků fotosoutěže, která se v rámci TSTTT pravidelně uskutečňuje, ale také snímky mapující průběh minulých ročníků akce. Nechybí samozřejmě aktuální program letošního festivalu. Tradiční setkání ochránců přírody, ekologů, filmařů a fotografů, se letos uskuteční v Uherském Hradišti a Uherském Brodě od 20. do 26. listopadu.
Výstava v Baťově mrakodrapu potrvá až do 24. listopadu a je přístupná ve všední dny od 7 do 17 hodin. Nejde ale o jedinou akci v budově kraje, která s TSTTT souvisí. V rámci festivalu se letos v Expozici 21 ve druhé otáži Baťova mrakodrapu uskuteční ve středu 22. listopadu projekce aktuálních soutěžních snímků filmové soutěže spojené s TSTTT. Začátek promítání je v 17 hodin.
Festival Týká se to také tebe je podporován Zlínským krajem. V průběhu akce se stejně jako v uplynulých letech proběhnou nejrůznější projekce, přednášky a semináře pro veřejnost i pro školy. Letos budou vyhlášeny v rámci festivalu vítězové již 31. ročníku mezinárodní soutěže filmů s tematikou životního prostředí. Obdobně zaměřená soutěž fotografií bude vyhodnocena již po osmadvacáté. Více o festivalu lze nalézt na internetové adrese www.kkuh.cz, kde jsou umístěny webové stránky pořadatele - Klubu kultury Uherské Hradiště.


http://www.kr-zlinsky.cz
13. 11. 2006
Další informace:
Patrik Kamas, tiskový mluvčí
577 043 190, 731 555 104
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů